O gospodărie din Covasna, atacată de lupi! Sătenii, în alertă: «Şi cu urşii am avut probleme»

Ultima actualizare:

    Lupii au omorât patru oi Foto:monitorulsv.ro
Lupii au omorât patru oi Foto:monitorulsv.ro

O gospodărie din localitatea covăsneană Brăduţ a fost atacată de lupi, care au omorât patru animale domestice, a declarat, joi, 1 februarie, directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului (APM) Covasna, Gheorghe Neagu.

Lupii au atacat gospodăria pe timp de noapte şi au omorât nu mai puţin de patru oi. Sătenii nu se confruntă doar cu pericolul reprezentat de lupi, ci şi cu urşii care, uneori coboară de pe culmi pentru a se adăposti unde este mai cald şi a ahiberna. Lupii sunt un pericol mai mare pentru că au un areal mult mai mare de acţiune, spre deosebire de urşi, care sunt destul de statici. “Au atacat alaltăieri noapte (marţi spre miercuri -n.r.) şi au omorât patru oi (...) Şi cu urşii am avut probleme iarna asta, pentru că a fost cald şi nu toţi au hibernat. Lupii migrează dintr-o parte în alta (...), deci au un areal mult mai larg, spre deosebire de urşi (...) În cursul lunii decembrie şi la începutul lunii ianuarie, s-au înregistrat pagube produse de urşi în zona Cernat şi Dalnic. Întrucât animalele domestice sunt în saivane, nu în stabulaţie liberă, urşii s-au specializat pe coteţele din gospodării. Dacă nu găsesc oi sau capre, se mulţumesc şi cu animale mai mici, păsări, iepuri”, a declarat, pentru AGERPRES, Gheorghe Neagu.

Autorităţile locale au solicitat ajutorul Ministerului Mediului pentru a găsi o soluţie problemei reprezentate de coborârea urţilor în apropierea caselor locuite. Potrivit spuselor lui Gheorghe Neagu, aproape zece uşi au fost deja recoltaţi din zona Baraolt, Băţanii Mari, Zagon, Zăbala, Vâlcele şi Araci. 

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net