O furtună puternică a inundat Spitalul Județean Arad. Apa a pătruns în cabinete și a produs pagube importante

Ultima actualizare:

    Secția Fizioterapie a Spitalului Județean Arad a fost inundată după o ploaie torențialăFoto: digi24.ro
Secția Fizioterapie a Spitalului Județean Arad a fost inundată după o ploaie torențialăFoto: digi24.ro

Codul roșu a adus precipitații istorice în Arad. Printre zonele inundate s-a numărat și o clădire a Spitalului Județean Arad. Apa a ajuns pe holurile secției de Fizioterapie, în cabinetele de la subsolul clădirii și chiar în unele saloane.

Ploaia zdravănă de joi seara și-a făcut simțită prezența și în interiorul Secției Fizioterapie. Pardoseala bazei de tratament a fost acoperită de apă. Dr. George Pribac, medic în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, a făcut publice mai multe imagini din secția Fizioterapie a unității medicale. Pardoseala din baza de tratament situată la subsolul clădirii este acoperită de un strat de apă care în unele locuri nu pare tocmai curată.“An de an, cabinetele și laboratoarele care se află în subsolurile Spitalului Municipal sunt inundate, pline de dejecții și urină printre materiale, echipamente, aparatură și calculatoare. Vă puteți imagina ce resurse financiare vor fi din nou necesare pentru a igieniza și dezinfecta acele cabinete?” – scrie dr. Pribac într-un mesaj ce însoțește imaginile dezolante de la Fizioterapie.

Secția Fizioterapie este găzduită de o clădire veche

”Apa nu a ajuns la saloane, a ajuns doar în subsolul clădirii, unde funcționau unele cabinete cu aparatură medicală. Din fericire, aparatura nu a fost afectată. Apa a ajuns doar la o parte din mobilier. La ora actuală nu avem o cifră exactă, dar pagubele nu sunt foarte mari, pentru că au fost doar câteva scaune, un corp de birou, deci nu cred să fie o valoare foarte ridicată”, a declarat conform digi24.ro, Simina Roz purtătorul de cuvânt al spitalului. Ea a recunoscut că nu este prima oară când clădirea este afectată de inundații, deoarece este veche. Purtătorul de cuvânt a vorbit în ceea ce privește investițiile făcute până acum că spitalul este unul pavilionar, care funcționează la nouă adrese: „S-au făcut investiții în mai multe, pe diferite secții, dar aici nu s-a ajuns cu finalizarea lucrărilor”, a spus doctorul Simina Roz.

Aradul a fost în ultimele 24 de ore în Cod Roșu de precipitații

În Arad, mai multe locuinţe şi străzi au fost inundate în urma unei ploi torenţiale, iar câţiva copaci au fost rupţi de vijelii şi au căzut pe autoturisme, pompierii fiind nevoiţi să intervină, pe parcursul nopţii de joi spre vineri, pentru remedierea problemelor. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, mai mulţi copaci au fost rupţi de vijelie, iar câţiva au căzut pe autoturisme parcate. Numeroşi copaci au fost rupţi şi în judeţ, îngreunând circulaţia până când s-a reuşit îndepărtarea acestora. De exemplu, DJ 709J a fost complet blocat câteva ore în zona Iratoşu.

Citiți și

România, sub ape. Sute de localități inundate. La Petroșani e prăpăd

Mărturii cutremurătoare: «Pe noi ne-a distrus sistemul medical»

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net