O furtună puternică a inundat Spitalul Județean Arad. Apa a pătruns în cabinete și a produs pagube importante

spital-arad-inundat.jpg

Una dintre secțiile Spitalului Județean Arad a fost inundată după o furtună puternică
Secția Fizioterapie a Spitalului Județean Arad a fost inundată după o ploaie torențială
Foto: digi24.ro
Citeste tot despre: 

Codul roșu a adus precipitații istorice în Arad. Printre zonele inundate s-a numărat și o clădire a Spitalului Județean Arad. Apa a ajuns pe holurile secției de Fizioterapie, în cabinetele de la subsolul clădirii și chiar în unele saloane.

Ploaia zdravănă de joi seara și-a făcut simțită prezența și în interiorul Secției Fizioterapie. Pardoseala bazei de tratament a fost acoperită de apă. Dr. George Pribac, medic în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, a făcut publice mai multe imagini din secția Fizioterapie a unității medicale. Pardoseala din baza de tratament situată la subsolul clădirii este acoperită de un strat de apă care în unele locuri nu pare tocmai curată.“An de an, cabinetele și laboratoarele care se află în subsolurile Spitalului Municipal sunt inundate, pline de dejecții și urină printre materiale, echipamente, aparatură și calculatoare. Vă puteți imagina ce resurse financiare vor fi din nou necesare pentru a igieniza și dezinfecta acele cabinete?” – scrie dr. Pribac într-un mesaj ce însoțește imaginile dezolante de la Fizioterapie.

sectia-fizioterapie-spital_arad.jpg

Așa arată la exterior Secția de Fizioterapie a Spitalului Judțean Arad
Secția de Fizioterapie a Spitalului Judțean Arad se află într-o clădire veche
Foto: aradon.ro

Secția Fizioterapie este găzduită de o clădire veche

”Apa nu a ajuns la saloane, a ajuns doar în subsolul clădirii, unde funcționau unele cabinete cu aparatură medicală. Din fericire, aparatura nu a fost afectată. Apa a ajuns doar la o parte din mobilier. La ora actuală nu avem o cifră exactă, dar pagubele nu sunt foarte mari, pentru că au fost doar câteva scaune, un corp de birou, deci nu cred să fie o valoare foarte ridicată”, a declarat conform digi24.ro, Simina Roz purtătorul de cuvânt al spitalului. Ea a recunoscut că nu este prima oară când clădirea este afectată de inundații, deoarece este veche. Purtătorul de cuvânt a vorbit în ceea ce privește investițiile făcute până acum că spitalul este unul pavilionar, care funcționează la nouă adrese: „S-au făcut investiții în mai multe, pe diferite secții, dar aici nu s-a ajuns cu finalizarea lucrărilor”, a spus doctorul Simina Roz.

inundatii-arad.jpg

Precipitațiile au distrus mai multe drumuri din județul Arad
Codul roșu a adus inundații masive în Arad
Foto: basilica.ro

Aradul a fost în ultimele 24 de ore în Cod Roșu de precipitații

În Arad, mai multe locuinţe şi străzi au fost inundate în urma unei ploi torenţiale, iar câţiva copaci au fost rupţi de vijelii şi au căzut pe autoturisme, pompierii fiind nevoiţi să intervină, pe parcursul nopţii de joi spre vineri, pentru remedierea problemelor. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, mai mulţi copaci au fost rupţi de vijelie, iar câţiva au căzut pe autoturisme parcate. Numeroşi copaci au fost rupţi şi în judeţ, îngreunând circulaţia până când s-a reuşit îndepărtarea acestora. De exemplu, DJ 709J a fost complet blocat câteva ore în zona Iratoşu.

 

Citiți și

 

România, sub ape. Sute de localități inundate. La Petroșani e prăpăd

 

Mărturii cutremurătoare: «Pe noi ne-a distrus sistemul medical»

Loading...

Citește și