O firmă cu un angajat are contracte cu statul, de milioane de lei

Citeste tot despre: 

O firmă de apartament din Bucureşti a ajuns să câştige, în ultimii 4 ani, contracte substanţiale pe banii statului, cu primării din toată ţara. Ultimul contract are o valoare de 5,5 milioane de lei şi presupune asfaltarea a opt kilometri de drum comunal din Botoşani. Autorităţile din Şendriceni au aşteptat însă în zadar ca firma să se apuce de lucru. Nici nu are cum, având în vedere că nu are decât un singur angajat!

Descoperire-şoc făcută de jurnaliştii “Adevărul”. În luna august, Primăria comunei Şendriceni, judeţul Botoşani a primit de la Guvern 5,5 milioane de lei, pentru reabilitarea a 8 km de drum comunal. În urma licitaţiei organizate de Primărie pentru desemnarea unui constructor, câştigătoare a fost desemnată compania ”Antrepriza Construcţii Edilitare SRL”, care are (atenţie!) un singur angajat declarat. Culmea, aceeaşi firmă, înfiinţată recent, şi cu maximum doi angajaţi pe toată perioada existenţei sale, are numeroase contracte cu statul, numai de la începutul acestui an reuşind să câştige contracte de aproape 9 milioane de lei. 

Astfel, numai în oraşul Novaci, judeţul Gorj, a avut două contracte. Unul dintre acestea, semnat pe 7 septembrie 2018, a presupus reabilitarea Şcolii şi Grădiniţei numărul 2 din localitate. Al doilea contract, tot cu Primăria Novaci, a fost semnat pe 12 noiembrie, acelaşi an, culmea, pentru reabilitarea şi extinderea aceluiaşi obiectiv. Ambele contracte au o valoare de peste 7 milioane de lei. În acelaşi an, Antrepriza Construcţii Edilitare SRL a încheiat alte două contracte cu instituţii ale statului. În comuna Bârzava, judeţul Arad, Antrepriza a încheiat, pe 26 noiembrie, un contract de aproximativ 1,5 milioane de lei pentru reabilitarea şi extinderea sediului Primăriei. Chiar la finalul anului, firma bucureşteană a mai prins un contract cu statul. Pe 7 decembrie, în comuna Brebeni, judeţul Olt, a semnat pe 475.000 de lei pentru modernizarea unei grădiniţe. Pe scurt, numai în 2018 a avut contracte cu statul în valoare de aproape 9 milioane de lei.

Anul 2019 s-a dovedit şi mai prolific pentru firma bucureşteană. Încă din luna ianuarie a prins primul contract cu Primăria Ucea, judeţul Braşov, pentru modernizarea drumului comunal şi a reţelei stradale din satul Corbi -4 milioane de lei. Firma bucureşteană s-a reîntors în luna martie 2019, la Novaci, acolo unde a semnat un contract de construire a unei noi săli de sport pe strada Râca. A urmat apoi un contract de modernizare a drumurilor în comuna Vlădeni, judeţul Dâmboviţa, încă 4 milioane de lei. Chiar la începutul verii lui 2019, Antrepriza Construcţii Edilitare SRL a mai încheiat două contracte cu primării din ţară, pe diverse lucrări. În iunie, a semnat la Hoghiz, judeţul Braşov, un contract de 1,6 milioane de lei pentru construirea unei grădiniţe. În comuna constănţeană Târguşor a primit un alt contract, de această dată pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă. A fost şi cel mai consistent contract, în valoare de 13,3 milioane de lei. În numai 10 luni, firma bucureşteană a obţinut 9 contracte cu statul în valoare de zeci de milioane de lei. 

«Drumul e foarte important  pentru comuna noastră»

Aşa cum reiese din datele Ministerului de Finanţe, societatea “Antrepriza Construcţii Edilitare” SRL, cu sediul în Bucureşti, a fost înfiiţată în 2015 şi are doar un singur asociat. Se numeşte Cristian Stănescu şi are 31 de ani. În anul 2018, cifra de afaceri a firmei a fost de 394.671 lei, iar profitul net de 233.090 lei. Firma al cărei sediu e într-un apartament din sectorul 6 al Capitalei nu figurează cu datorii la stat. Reporterii „Adevărul“ au încercat să contacteze firma pentru un punct de vedere, pe numărul afişat pentru a vedea cum reuşesc, cu un singur angajat, să onoreze toate aceste conctracte cu statul, însă la acesta nu a răspuns nimeni. 

Nu-i de mirare că lucrările câştigate de această firmă nu se realizează. De exemplu, ultimul contract a fost cel cu Primăria Şendriceni, din judeţul Botoşani, pentru reabilitarea celor opt kilometri de drum. Autorităţile din Şendriceni au aşteptat însă în zadar ca firma să se apuce de lucru, întrucât nu s-a mai prezentat la începerea lucrărilor. Edilii spun că au reziliat contractul şi sunt nemulţumiţi că trebuie să o ia de la capăt. ”Noi i-am aşteptat să vină să înceapă lucrările. Nu s-au mai prezentat şi atunci am reziliat contractul. Acum trebuie să reluăm licitaţia să găsim alt constructor. Drumul este foarte important pentru comuna noastră. Asta este”, spune Dănuţu Prozoreanu, viceprimarul comunei Şendriceni. 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1