O fetiță din Vâlcea a murit intoxicată, după ce o ambulanță ar fi refuzat să o ducă la spital

ambulanta.jpg

Ambulanța
O ambulanţă a lovit trei pietoni care traversau o stradă din Câmpina
Foto: Arhiva Click!

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Caz revoltător în comuna Bărbătești, județul Vâlcea. O fetiță de 12 ani a murit, joi dimineața (21 noiembrie), cel mai probabil intoxicată cu monoxid de carbon.

 Primarul localității, Constantin Bănacu, i-a acuzat medicii de pe ambulanță că l-au consultat pe fratele copilei și l-au dus pe spital, dar pe aceasta au refuzat să o ia. Ambulanța neagă însă afirmațiile edilului. Din primele informații, fetița de 12 ani s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon.

Primarul susține că miercuri seara la locuința copilei a fost un echipaj SAJ, care a dus la spital mama copilei și pe fratele ei, dar asistenta a refuzat să o ia pe fetiţă la spital. Edilul spune că fata se plângea de dureri de cap şi ameţeală.

„Cumnata mea a sunat la Salvare. A venit Salvarea şi a luat mama şi fratele fetei. Fata nu i-a interesat să o ia la o investigaţie, că doar nu erau cheltuieli suplimentare. Practic au lăsat-o acasă, în condiţiile în care fata spunea că şi ea are ameţeli şi dureri de cap”, a declarat Constantin Bănacu pentru Mediafax.

Joi dimineaţa (21 noiembrie), tatăl a găsit-o pe fetiță fără suflare. Bărbatul a sunat la asistenta din comună, iar femeia a chemat Ambulanţa, dar a fost prea târziu. Copila a fost resuscitată fără succes și s-a declarat decesul.

Cum se apăra Serviciul Județean de Ambulanță Vâlcea

Mmanagerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea, Dan Pădureanu, a declarat că echipajul a fost chemat exclusiv la fratele copilei, care se simţea rău după ce a mâncat chipsuri şi a băut suc. Echipajul a găsit o glicemie mărită la băiat, cu febră, iar copilul a fost dus la spital.

„Nu a fost în niciun fel vorba de solicitare pentru fetiţa care mai era în casă şi care a rămas cu tatăl şi celelalte persoane care mai erau acolo. Solicitarea a fost făcută doar pentru acel copil. Mie, echipajul care a fost acolo, mi-a explicat că singura persoană avea nevoie de ajutor era băieţelul. Copilul a vărsat. S-a pus în discuţie faptul că mâncase o pungă întreagă de cipsuri şi băuse o sticlă de suc”, a declarat Dan Pădureanu.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5