O fetiță din Vâlcea a murit intoxicată, după ce o ambulanță ar fi refuzat să o ducă la spital

ambulanta.jpg

Ambulanța
O ambulanţă a lovit trei pietoni care traversau o stradă din Câmpina
Foto: Arhiva Click!
Citeste tot despre: 

Caz revoltător în comuna Bărbătești, județul Vâlcea. O fetiță de 12 ani a murit, joi dimineața (21 noiembrie), cel mai probabil intoxicată cu monoxid de carbon.

 Primarul localității, Constantin Bănacu, i-a acuzat medicii de pe ambulanță că l-au consultat pe fratele copilei și l-au dus pe spital, dar pe aceasta au refuzat să o ia. Ambulanța neagă însă afirmațiile edilului. Din primele informații, fetița de 12 ani s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon.

Primarul susține că miercuri seara la locuința copilei a fost un echipaj SAJ, care a dus la spital mama copilei și pe fratele ei, dar asistenta a refuzat să o ia pe fetiţă la spital. Edilul spune că fata se plângea de dureri de cap şi ameţeală.

„Cumnata mea a sunat la Salvare. A venit Salvarea şi a luat mama şi fratele fetei. Fata nu i-a interesat să o ia la o investigaţie, că doar nu erau cheltuieli suplimentare. Practic au lăsat-o acasă, în condiţiile în care fata spunea că şi ea are ameţeli şi dureri de cap”, a declarat Constantin Bănacu pentru Mediafax.

Joi dimineaţa (21 noiembrie), tatăl a găsit-o pe fetiță fără suflare. Bărbatul a sunat la asistenta din comună, iar femeia a chemat Ambulanţa, dar a fost prea târziu. Copila a fost resuscitată fără succes și s-a declarat decesul.

Cum se apăra Serviciul Județean de Ambulanță Vâlcea

Mmanagerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vâlcea, Dan Pădureanu, a declarat că echipajul a fost chemat exclusiv la fratele copilei, care se simţea rău după ce a mâncat chipsuri şi a băut suc. Echipajul a găsit o glicemie mărită la băiat, cu febră, iar copilul a fost dus la spital.

„Nu a fost în niciun fel vorba de solicitare pentru fetiţa care mai era în casă şi care a rămas cu tatăl şi celelalte persoane care mai erau acolo. Solicitarea a fost făcută doar pentru acel copil. Mie, echipajul care a fost acolo, mi-a explicat că singura persoană avea nevoie de ajutor era băieţelul. Copilul a vărsat. S-a pus în discuţie faptul că mâncase o pungă întreagă de cipsuri şi băuse o sticlă de suc”, a declarat Dan Pădureanu.

Loading...

Citește și