O fetiță de 10 ani a luat aur pentru un joc video inventat de ea în 90 de minute

carla_timofte-fetita_10_ani-a_inventat_un_joc_it.jpg

Carla Timofte, o fetiță de 10 ani, elevă în clasa a IV-a la Școala Spectrum din Capitală, a câştigat medalia de aur pentru un joc pe calculator inventat de ea în 90 de minute
Carla Timofte, o fetiță de 10 ani, elevă în clasa a IV-a la Școala Spectrum din Capitală, a câştigat medalia de aur pentru un joc pe calculator inventat de ea în 90 de minute
FOTO: adevarul.ro

Carla Timofte, o fetiţă de 10 ani din clasa a IV-a la Școala Spectrum din Capitală, a fost premiată cu una dintre medaliile de aur pentru un joc pe calculator inventat de ea. I-a luat 90 de minute.

Carla Timofte, o fetiță de 10 ani, elevă în clasa a IV-a la Școala Spectrum din Capitală, a câştigat medalia de aur pentru un joc pe calculator inventat de ea în 90 de minute. Fetița şi-a folosit creativitatea, gândirea logică şi abilităţile de programare, adevarul.ro.

Care este povestea Carlei Timofte?

Carla Timofte a început să studieze programare din toamna anului 2018, odată cu începutul anului scolar 2018-2019.

Iată că după doar câteva luni de când a început să aprofundeze programarea IT, a câștigat și prima ei medalie de aur. ”Povestea mea nu este una complexă sau emoţională. Eu sunt foarte pasionată de aplicaţii și de felul în care ne simplifică viaţa, dar voiam să văd ce este şi în spatele lor, codurile. La Logiscool, am urmat cursurile de programare şi în acest semestru am început în paralel şi cursurile de robotică. Am luat premiul I la concurs. Mi-a luat 90 de minute, ştiu că este un timp foarte scurt pentru crearea unui joc, dar la Logiscool am învăţat să le creez foarte rapid”, a spus Carla Timofte, citată de adevarul.ro. Acum, fetița visează să participe la Olimpiada Internaţională de Proiecte.

Cum arată jocul câştigător şi roboţelul programat de Carla?

Jocul Carlei Timofte se numește ”Corect sau greşit”. Cel care îl joacă trebuie să răspundă corect la cât mai multe întrebări şi să adune cât mai multe puncte. Personajul ales de Carla este un roboţel care pune întrebările şi care spune dacă ai raspuns sau nu corect la ele.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1