O femeie suspectă de coronavirus, preluată dintr-un mall din Capitală

sun_plaza_110.jpg

sun plaza
În Sun Plaza a fost instaurată panica după ce o femeie a anunţat că prezintă simptomele infectării cu coronavirus

Momente de panică în dimineaţa zilei de 25 februarie în mall-ul Sun Plaza din Capitală. O femeie a fost luată cu ambulanţa şi transportată după ce i s-a făcut rău şi le-a comunicat asistentelor prezente în cabinetul centrului comercial că are dificultăţi de respiraţie. Acestea au apelat serviciul de urgenţă, iar femeia suspectă de coronavirus a fost transportată la Spitalul Victor Babeş, acolo unde i se va face testul care poate infrima sau confirma prezenţa virsului.

Femeia a anunâat asistentele din cabientul centrului comercial că nu se simte bine, prezentând simptome caracteristice infectării cu coronavirus, printre care se numără febra şi dificultăţi de respiraţie. După ce ea le-a comunicat că a călătorit în străinătate, în una dintre zonele în care deja au fot înregistrate persoane infectate cu coronavirus, asistentele au decis să apeleze la 112. Medicii sosiţi la faţa locului au preluat-o şi au dus-o la Spitalul Victor Babeş, acolo unde i se vor face analize pentru a afla cu certitudine dacă femeia a contractat virusul. 

În România nu a fost înregistrat niciun caz de Coronavirus

Potrivit unui comunicat emis de Grupul de Comunicare Strategică, până în acest moment nu există nici un cetăţean român infectat cu virusul COVID-19. Cu toate acestea, o multitudine de oameni alarmaţi au apelat în ultimele 24 de ore la 112 pentru a solicita ajutorul. Mai exact, au fost înregistrate 137 de apeluri telefonice la 112 cu privire la Coronavirus. În aceste condiţii Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă subliniază că cetăţenii trebuie să apeleze numărul de urgenţă doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact direct cu persoane care provin din regiunile afectate. 

Rafturile au fost golite de bucureşteni 

Posibilitatea ca virusul ucigaş să se manifeste şi în România i-a îngrozit pe mulţi dintre români. Alarmaţi de ştirile potrivit cărora coronavirusul face ravagii în Italia, bucureştenii au dat năvală în marile magazine pentru a-şi face provizii de mâncare, dar şi de alte produse casnice.

rafturi-goale.jpg

rafturi goale
Rafturile goale, o imagine comună marilor magazine, după declanşarea isteriei provocate de coronavirus
Foto sursă: Andreea Dancu

Rafturile au fost golite, iar cozile de la casa de marcat au atins dimenisiuni considerabile, timpul de aşteptare fiind unul deloc de neglijat. De la baxuri de apă, la cartofi, produse de curăţenie până la zahăr şi făină, nimic nu a scăpat listei de cumpărături a românilor panicaţi de febra coronavirusului. 

Loading...

Citește și

  • rafturi goale

    Bilanţul epidemiei de pneumonie virală a ajuns la 2592 de decese în China continentală, iar peste 1500 de contaminări şi 26 de decese au fost înregistrate în afara Chinei. Italia este cel mai mare focar din Europa, peste 260 de persoane fiind infectate cu coronavirus, iar şapte dintre ele şi-au pierdut viaţa. În aceste condiţii, românii se gândesc la cele mai negre scenarii şi au luat cu asalt magazinele de mari dimensiuni pentru a-şi face provizii în cazul în care virusul ucigaş se va manifesta şi în ţara noastră. Dovada isteriei create de coronavirus stau imaginile surprinse de reporterii Click! într-un magazin Metro din Capitală.

  • Fotografia arată doi reprezentanţi ai personalului medical care lucrează în secția pacienților din spitalul Jinyintan, desemnați pentru pacienții critici cu COVID-19, la Wuhan, în provincia centrală a Chinei din Hubei

    Veste bună pentru bolnavii de coronavirus. Un tratament pe baza plasmei colectată de la pacienţii recuperaţi ar putea fi şansa de vindecare a celor infectaţi. De asemenea, un vaccin pentru coronavirus ar putea fi gata în câteva luni.