O fată de 16 ani a ascuns droguri în pantofi și a încercat să i le ducă iubitului din închisoare

Ultima actualizare:

    O minoră de 16 ani a încercat să introducă droguri în închisoarea din IașiFoto: pixabay.con
O minoră de 16 ani a încercat să introducă droguri în închisoarea din IașiFoto: pixabay.con

O fată de 16 ani a intrat în atenția autorităților după ce a încercat să-i strecoare un pachet cu cannabis iubitului încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași.

În septembrie 2020, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Iaşi au trimis-o în judecată pe adolescentă pentru trafic de droguri de risc. Fapta a fost comisă în aprilie 2019.

"Pe 14 aprilie 2019, inculpata a introdus în Penitenciarul Iași droguri de risc, respectiv cantitatea de 2,26 grame de rezină de canabis, disimulată în interiorul încălțămintei (sub branțul pantofului sport cu care era încălțată), ce urma a-i fi remisă prietenului acesteia, consumator de canabis, ce era încarcerat, fiind arestat preventiv într-un dosar în faza de judecată, unde a fost cercetat pentru infracțiuni de competența DIICOT (printre altele, efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive și deținerea de droguri de risc în vederea consumului). Inculpata a fost descoperită din cauza stării de agitație în sala de vizite a Penitenciarului Iași, cu ocazia controlului antitero efectuat de către lucrătorii de penitenciar înainte de acordarea vizitei persoanei încarcerate amintite”, au menționat anchetatorii ieșeni.

Fata a adăugat că, pe 14 aprilie 2019, a decis să meargă în vizită la prietenul ei, în Penitenciarul Iași, de ziua lui. Aceasta a cumpărat rezină de canabis și a ascuns drogurile în pantofi.

Minora a scăpat de închisoare

Minora a scăpat de puşcărie, având în vedere că la data comiterii faptei avea vârsta de 16 ani. La audieri, fata a povestit că a vrut să îi facă o surpriză iubitului ei care era încarcerat. Sentința în cazul fetei a fost: măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice, pe o durată de 6 luni, sub coordonarea Serviciului de Probațiune Iași, pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc, notează bzi.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net