O elevă din Suceava, infectată cu COVID-19. Cursurile școlii au fost suspendate

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click
Foto: Arhivă Click

Cursurile de pregătire pentru examenele naţionale ale Şcolii Gimnaziale Miron Costin din Suceava au fost suspendate, după ce o elevă de clasa a VIII-a a fost diagnosticată cu COVID-19, a anunţat joi, 11 iunie, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Cezar Anuţei, conform Agerpres.

Eleva a fost confirmată cu noul coronavirus în cursul zilei de miercuri, după ce cu o zi înainte mama acesteia a fost depistată pozitiv pentru același virus. Săptămâna trecută, eleva a fost la pregătirea pentru examenele de evaluare naţională împreună cu nouă colegi şi un profesor.

În prezent, colegii elevei şi profesorul de la clasă se află în izolare la domiciliu, iar Direcţia de Sănătate Publică Suceava desfăşoară o anchetă epidemiologică. Acesta este al doilea caz de infectare cu noul coronavirus în rândul elevilor din judeţ care urmează să susţină examene naţionale în perioada următoare.

Primul caz a fost cel al unei adolescente din Poiana Micului, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Alexandru cel Bun, din Gura Humorului, care a participat, alături de alţi colegi, săptămâna trecută, la cursurile de pregătire pentru bacalaureat. Şi în acest caz, conducerea liceului a luat decizia de a suspenda orele de pregătire pentru examen. Potrivit purtătorului de cuvând, eleva este internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, alături de mama sa, fata fiind asimptomatică. De asemenea, și alți elevi din alte județe au fost depistați pozitiv pentru COVID-19.

Ministrul Educației, scenarii pentru al doilea val de coronavirus în toamnă

Monica Anisie a explicat că este vorba despre clasele suprapopulate la acest moment, neexistând condiţii pentru respectarea regulilor de distanţare impuse de Ministerul Sănătăţii.

„Ştim cu toţii că într-o clasă sunt 30 de elevi, poate chiar şi mai mulţi, şi aşa cum prevede ordinul Ministrului Sănătăţii, trebuie să existe o distanţare de 2 metri în faţă, în spate, în lateral stânga, dreapta. Asta ar presupune că, într-o sală de curs, ar trebui să intre maximum 10 elevi.

De aceea spuneam că Ministerul Educaţiei se gândeşte, împreună cu autorităţile publice locale, să găsească soluţii pentru ca de la toamnă – repet, numai dacă va exista cel de-al doilea val, aşa cum prevăd specialiştii – să găsim soluţia în aşa fel încât să nu îi expunem pe elevi în niciun fel. Deocamdată însă, aşa cum se ştie, am reluat cursurile de pregătire pentru elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a şi ne pregătim pentru examenele naţionale.

Să ştiţi că sunt state în care au fost găsite soluţii, în care au fost aduse în curtea şcolii containere sau corturi, în aşa fel încât să se realizeze această distanţare fizică. Vom analiza şi noi în cadrul ministerului şi să sperăm, totuşi, că de la toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a declarat Monica Anisie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net