O cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă puternic volatilă s-a răsturnat în apropiere de Buzău

Ultima actualizare:

    FOTO: Ciprian Sterian/ news.ro
FOTO: Ciprian Sterian/ news.ro

O cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă puternic volatilă s-a răsturnat marţi dimineaţă în apropiere de Buzău, traficul rutier fiind oprit. Sunt scurgeri pe carosabil, fiind risc ridicat de explozie.

UPDATE - O macara urmează să fie adusă pentru a ridica cisterna şi a o repune pe roţi. De asemenea, la intervenţie a fost solicitată şi o autospecială CBRN, destinata intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice si radiologice şi pentru decontaminarea personalului de interventie şi a celui afectat .

UPDATE - ”La intersecţia dintre DN2 cu DN1B, la kilometrul 104+700 de metri, în zona municipiului Buzău, judeţul Buzău, o cisternă încărcată cu 24 de tone de substanţă volatilă a pătruns în sensul giratoriu şi s-a răsturnat”, anunţă Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române. 

Nu sunt persoane rănite. Sunt scurgeri pe carosabil, fiind risc ridicat de explozie. Traficul rutier este întrerupt pentru a permite intervenţia echipajelor specializate. Circulaţia se desfăşoară dirijat, fiind deviată pe 3 rute ocolitoare.

Conform IPJ Buzău, cisterna, care venea dinspre Ploieşti şi se îndrepta către Iaşi, s-a răsturnat la intersecţia DN1B cu DN2, aproape de intrarea în municipiul Buzău.


    FOTO: Ciprian Sterian/ news.ro
FOTO: Ciprian Sterian/ news.ro

Vehiculul transportă un lichid foarte volatil şi posibil inflamabil, motiv pentru care pompierii intervin pentru a preveni izbucnirea unui incendiu, potrivit news.ro.

Conform celor aflaţi la faţa locului, este vorba despre diluant White Spirit, un produs obţinut la distilarea petrolului brut, folosit ca solvent in industria lacurilor şi vopsitorie.

Şoferul maşinii, care iniţial rămăsese blocat în maşină, a reuşit să iasă.

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net