O bătrână de 85 de ani va dormi la iarnă cu vaca. A rămas fără casă acum doi ani

Ultima actualizare:

    Vasilica Văduva  abia se mai ţine  pe picioare. Este  bolnavă şi singură
Vasilica Văduva abia se mai ţine pe picioare. Este bolnavă şi singură

Mare necaz pe capul sinistraţilor din comuna Goleşti, judeţul Vâlcea. Acum doi ani, după o alunecare de teren, casele lor au fost puternic afectate. Vasilica Văduva, de 85 de ani, a fugit să doarmă cu vaca, de frică să nu pice casa pe ea. Şi iarna asta o prinde tot în şopron!

Vasilica Văduva trăieşte o dramă greu de imaginat. La 85 de ani şi-a văzut căsuţa cum se prăbuşeşte şi o ia la vale şi a fost nevoită să doarmă iarna trecută în şopron cu vaca. ”Abia tencuisem şi vopsisem casa în toamnă. Toată agoniseala mea am băgat-o aici. Şi acum, ce mă fac? S-a rupt peretele de lângă sobă. Acolo locuiam. Noroc că nu eram în casă când a picat. Întâi s-a umflat tavanul, soba s-a culcat pe o parte şi de frică am fugit, noaptea pe la 12”, povestea bătrâna la acea vreme, citată de adevarul.ro. Este bolnavă şi singură, dar femeia a refuzat să-şi părăsească animalele şi gospodăria.

Sinistraţii au primit materialele pe bază de proces-verbal, în luna aprilie. Numai o parte dintre ei au apucat să le ridice. Acum au constatat că tone de materiale de construcţie au dispărut din parcarea supravegheată de pe DN 7 / E 81, din judeţul Vâlcea. Nimeni nu îşi asumă vina pentru dispariţia lor. 

După ce a primit ajutorul guvernamental, Vasilica a apucat să ia o parte din materiale şi să înceapă construcţia unei locuinţe noi, în altă zonă, cu sprijinul familiei fiicei. A apucat să toarne fundaţia şi să ridice zidurile. Când şi-a rechemat oamenii la lucru, aceştia au anunţat-o că nu mai au cum să continue pentru că materialele au dispărut din depozit. „Am apucat să iau cimentul, fierul şi o parte din blăni şi din cărămidă. Am rămas fără var, cărămidă, tabla, ţevi, restul de blăni”, spune femeia pentru adevarul.ro. Acum, nu mai are nici o speranţă să finalizeze casa, să se mute din ruine ori hoţii să fie găsiţi. Refuză să plece la fiică, în Timişoara, pe motiv că e prea departe şi prea dificil pentru ea să urce şi să coboare opt etaje.

Aici va petrece  bătrâna încă  o iarnă
Aici va petrece bătrâna încă o iarnă

Cocioaba, transformată într-o casă ca-n reviste

Elena Nimitan, de 72 ani, are acum o bătrâneţe liniştită. În urmă cu doar câteva săptămâni, locuia într-o rulotă friguroasă, căsuţa ei fiind în pragul prăbuşirii. Singurul ei venit, un ajutor social de 142 de lei, abia îi ajunge să plătească cele necesare, scrie adevarul.ro. Asociaţia „Acasă în Banat“ i-a făcut un cadou de excepţie înaintea Sărbătorilor de Iarnă. Zeci de voluntari au răspuns la apelul făcut pe Facebook şi au transformat în trei zile cocioaba, care abia se mai ţinea pe picioare, într-o casuță ca în reviste. 

Casa Elenei Nimitan  a fost refăcută cu  ajutorul voluntarilor
Casa Elenei Nimitan a fost refăcută cu ajutorul voluntarilor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net