O bacterie periculoasă a fost descoperită la Spitalul Judeţean Suceava

Ultima actualizare:

    Bacteria a fost găsită în secțiile Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie ale Spitalului Județean Suceava
Bacteria a fost găsită în secțiile Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie ale Spitalului Județean Suceava

Anchetă demarată de Direcţia de Sănătate Publică Suceava la Spitalul Județean, după moartea a doi bebeluși. Specialiștii vor să afle dacă există vreo legătură între decesul micuților și bacteria Pseudomonas, care a fost găsită în secţiile de Obstetrică-Ginecologie şi Neonatologie, transmite Mediafax.

Directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a decalrat că, la cererea spitalului, în data de 8 martie a fost efectuat un control în secţiile de Neonatologie şi Obstetrică-Ginecologie ale unităţii şi s-a depistat în 60% din teste prezenţa Pseudomonas.

În aceste condiţii s-a efectuat o dezinfecţie generală în cele două secţii, verificarea şi remedierea deficienţelor constatate. Totodată, va fi verificat şi personalul secţiilor pentru a se stabili dacă există vreun eventual purtător al acestei bacterii şi sunt monitorizate în cele două secţii procedurile de curăţenie, dezinfecţie şi sterilizare a spaţiilor, instrumentarului şi aparaturii.

Spitalul a făcut cererea de verificare după ce s-au înregistrat două decese la nou-născuţi, din care unul a decedat în spitalul sucevean, iar celălalt la Spitalul clinic de copii „Sf. Maria” din Iaşi.

Directorul medical al Spitalului Județean Suceava, dr. Tiberius Brădăţan, a precizat că cei doi copii au murit unul în 27 februarie, iar cel de-al doilea la data de 1 martie.

Potrivit acestuia, primul copil a murit la 27 de ore de la naştere, el având la naştere un scor Apgar 8, cu complicaţii şi cu o evoluţie nefavorabilă.

În urma efectuării necropsiei, decesul copilului ar fi fost provocat de o bronhopneumonie congenitală, iar rezultatele preliminare ale analizelor de laborator pe probele prelevate de la copil au indicat prezenţa bacteriei Pseudomonas.

El a mai spus că ulterior s-a aflat de al doillea copil care ar fi murit la o clinică din Iaşi, dar că nu a primit oficial din partea clinicii ieşene o informare că în acest caz ar fi incriminat Pseudomonas.

Potrivit lui Brădăţan cel de al doilea copil s-a născut sănătos, la termen, la Maternitatea Suceava, de unde a fost externat după trei zile împreună cu mama sa.

Copilul a stat acasă şapte zile, perioadă în care, potrivit familiei, ar fi fost vizitat de două ori de medicul de familie, iar apoi a fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe cu stare toxico-septică, fiind transferat în aceeaşi zi la Spitalul “Sf. Maria” din Iaşi.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net