Nuțu Cămătaru, din închisoare în arest la domiciliu

Ultima actualizare:

    Nuțu Cămătaru a petrecut 20 de luni în închisoare pentru acuzațiile din acest dosar (foto: Sever Gheorghe)
Nuțu Cămătaru a petrecut 20 de luni în închisoare pentru acuzațiile din acest dosar (foto: Sever Gheorghe)

Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, arestat în februarie 2013, într-un dosar de infracţiuni cu violenţă în care sunt implicaţi alţi 53 de membri ai clanurilor Cămătarii şi Sportivii, va fi judecat în arest la domiciliu. Decizia este definitivă și aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Nuţu Cămătaru urmează să fie eliberat din detenţie şi plasat în arest la domiciliu. Interlopul nu are voie să părăsească locuința în care a fost „exilat” fără permisiunea instanței și să comunice cu celelalte persoane care figurează în dosar. De asemenea, Cămătaru trebuie să se prezinte la instanță ori de câte ori i se va cere, iar pe durata arestului la domiciliu poate fi monitorizat special cu ajutorul unui sistem electronic.

În acest dosar, Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bucureşti au trimis în judecată 54 de inculpaţi, printre care Ion Balint, Vasile Balint (zis Sile Cămătaru) şi Cristian Radu Roşca. Fraţii Balint au fost arestaţi preventiv în 23 februarie 2013. În 12 noiembrie 2013, Sile Cămătaru a fost eliberat, dar are interdicţie de a părăsi Capitala, informează Mediafax.

Grupările infracţionale organizate Cămătarii şi Sportivii erau specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă - şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept, potrivit DIICOT.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net