Numărul persoanelor vindecate de Covid-19 crește rapid în România. Explicația profesorului Alexandru Rafila

Ultima actualizare:

    Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie
Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie

Vești îmbucurătoare vin de la medici. Tot mai multe persoane infectate cu noul coronavirus se vindecă, în România. Ultimul raport a arătat că peste 5.200 de pacienți au învins Covid-19. Profesorul Alexandru Rafila spune că în țara noastră au fost înregistrate mai multe cazuri ușoare și medii.

Rapoartele transmise de Grupul de Comunicare Strategică din ultimele săptămâni arată o creștere constantă atât a numărului de persoane infectate dar și al celor care se vindecă de coronavirus, în România. Și chiar dacă numărul contaminărilor a trecut de 13.500 de cazuri, autoritățile au decis ca starea de urgență să nu mai fie prelungită după data de 15 mai și mai multe măsuri să fie relaxate.

 Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, a explicat la Digi24 că în România au fost înregistrate forme ușoare și medii de infectare, fapt care jusitifică creșterea rapidă a persoanelor vindecate și externate.

"Dacă vă uitați la numărul de pacienți din secțiile de terapie intensivă, cazurile grave, este mereu în jur de 250. Înseamnă că majoritatea formelor care au apărut în România au fost cazuri ușoare sau medii, iar durata de spitalizare pentru ele este mai scurtă, în general de circa două săptămâni până la negativarea a două teste consecutive la interval de 24 de ore. De aceea numărul de persoane care se vindecă crește foarte rapid în România.

Dacă acest număr creștea mai lent ar fi însemnat că proporția cazurilor grave era mult mai mare, iar durata de spitalizare pentru un caz grav este de patru - șase săptămâni, nu de două săptămâni cum e pentru cazurile medii și ușoare", a explicat Alexandru Rafila.

Numărul persoanelor declarate vindecate după infectarea cu coronavirus a ajuns la 5.269, conform raportului transmis, luni, de Grupul de Comunicare Strategică.

Citește și: 

ULTIMA ORĂ! Iohannis: "Starea de urgență nu va fi prelungită. România va intra în stare de alertă"

Medicii de familie îi cer lui Nelu Tătaru păstrarea consultațiilor la distanță și după 15 mai

Alexandru Rafila avertizează: ”Nu încercaţi să cumpăraţi Remdesivir de pe internet!”. Medicamentul, folosit în SUA pentru COVID-19

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net