Numărul paturilor de la ATI și UPU va fi suplimentat. Florin Cîțu: "Avem o presiune asupra sistemului sanitar"

florin-catu.jpg

florin citu
Florin Cîțu a vorbit despre suplimentarea paturilor de la ATI și UPU
Sursă foto: Inquam Photos

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri, că la Institutul "Matei Balş" se vor operaţionaliza încă 20 de paturi de Terapie Intensivă, iar la la "Bagdasar-Arseni", în următoarele două săptămâni, poate deveni funcţională o nouă unitate de primire urgenţe, cu 27 de paturi UPU şi 27 de paturi ATI.

Florin Cîţu a afirmat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că a primit o situaţie privind paturile de Terapie Intensivă, după o vizită în câteva spitale din Bucureşti. "Am spus că aş vrea să avem 1.600 de paturi cât mai rapid, a fost o cerere a mea de acum câteva luni de zile, am văzut problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate, am atras atenţia şi suntem acum în măsură să ajungem la aceste cifre", a afirmat Cîţu.

Florin Cîțu: "Avem o presiune pe sistemul sanitar"

"Avem o presiune pe sistemul sanitar, pe sistemul de sănătate în România, în special în Terapie Intensivă. Ştiţi foarte bine că în ultima perioadă am avut aceste discuţii şi astăzi am primit această informare. La Matei Balş se vor operaţionaliza încă 20 de paturi de Terapie Intensivă, vor trebuie să fie transferaţi 7 medici şi 30 de asistenţi medicali. Se va înfiinţa un centru de evaluare pacienţi cu infecţie SARS-COV, la Bagdasar Arseni, în următoarele două săptămâni o nouă unitate de primire urgenţe poate fi funcţională, cu 27 de paturi UPU şi 27 de paturi ATI, iar la Grigore Alexandrescu nu vom aloca adulţi, acolo se pot aloca încă 12 paturi ATI copii, în primă fază zece paturi la cerere", a explicat premierul.

Florin Cîțu nu răspunde acuzațiilor aduse de către Vlad Voiculescu 

Întrebat, vineri, în conferinţa de presă de la Cluj, cum comentează acuzaţiile lui Vlad Voiculescu şi faptul că l-a numit "primul epidemiolog al României", Cîţu a replicat: "Nu comentez declaraţiile. Vă daţi seama cum ar fi să comentez declaraţiile celor din opoziţie în fiecare zi, nu aş avea timp, avem o pandemie de trecut ţara prin pandemie, lucruri importante de făcut. Opinii personale nu comentez, dar aş vrea să îi asigur pe români că guvernarea este solidă, coaliţia funcţionează".

 

Citește și: 

Cum a reacţionat Melania Medeleanu după anunţul demiterii lui Vlad Voiculescu. Sunt nori negri în România!

Vlad Voiculescu, prima reacție după demitere, atac la Florin Cîțu: Premierul s-a transformat în primul epidemiolog al ţării

Loading...
 
 

Citește și