Nu vrea nimeni fotoliul lui Kovesi. Nici un candidat la șefia DNA

kovesi_in_birou.jpg

kovesi-in birou DNA
Codruța Kovesi a fost revocată din funcție de președintele Iohannis în 9 iulie, după decizia CCR. Nimeni nu îi vrea acum fotoliul liber
FOTO: adevarul.ro

Mai sunt patru zile în care candidații la șefia DNA se pot înscrie pentru fotoliul lăsat liber de Codruța Kovesi. Surpriză: până astăzi, 20 august, nu este nici un candidat, a spus astăzi ministrul de justiție Tudorel Toader.

Ministrul de justiție Tudorel Toader a spus, de mai multe ori, că își dorește cât mai mulți candidați pentru funcția de șef la DNA, ca să aibă de unde alege pe cel mai bun. Iată însă că mai sunt patru zile de înscriere și nici un procuror nu și-a depus candidatura până astăzi (20 august) pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a anunţat, luni, ministrul justiţiei, Tudorel Toader, scrie adevarul.ro.

Ultima zi de înscrieri pentru conducerea DNA este 24 august.

Întrebat, ministrul Tudorel Toader dacă crede că vor fi înscrieri în ultima zi, aşa cum s-a întâmplat la prima procedură de selecţie, demnitarul a spus că aceasta este ”opţiunea dânșilor”.

De asemenea, întrebat dacă crede că vor fi candidaţi pentru postul de procuror-şef al DNA, Toader a răspuns: ”Sunt convins că vor fi”.

În 6 august, Ministerul Justiţiei a reluat procedura de selecţie pentru funcţia de procuror-şef al DNA, după ce, la prima selecţie, ministrul Tudorel Toader nu a acceptat nici unul din cei patru candidaţi.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, în 9 iulie, ca urmare a deciziei CCR.

loading...
Loading...