Nu vă aventurați pe Transalpina. E zăpadă de un peste metru

Ultima actualizare:

    Transalpina este înzăpezit
Transalpina este înzăpezit

Peisajul este de vis pe Transalpina, dar nu vă aventurați. E zăpadă mare și puteți oricând să aveți parte de incidente neplăcute. Trei turiști polonezi au derapat și au ajuns cu mașina într-un şanţ.

Salvamoniștii au reușit să-i salveze din viscol și zăpadă, după ce aceștia au stat câteva ore blocați în zăpadă, la circa zece kilometri de Lacul Vidra.

”La ora 06.00, am primit informația că este o mașină cu turiști străini blocată pe Transalpina, informația nu a fost foarte exactă, nu se știa locația, ni s-a spus doar numărul de persoane. Am deplasat un echipaj de salvamontiști din Rânca acolo, cu un atv cu șenile, au verificat partea de șosea aferentă județului Gorj, au ajuns până în zona alpină înaltă, de aici fiind imposibil ca mașina să se mai afle pe raza județului nostru. Au transferat evenimentul către cei de la Vâlcea, nici ei nu i-au găsit, apoi au extins căutările pe un drum lateral și i-au găsit undeva pe drumul de control al lacului de la Vidra. Mașina nu a putut fi localizată, informațiile nu au fost corecte și cei care au preluat apelul nu i-au putut localiza cu exactitate. Au fost găsiți până la urmă, nu au avut nicio problemă medicală, singura lor problemă era că mașina derapase și alunecase într-un șanț și a trebuit să-i ajute să o scoată de acolo”, a precizat Sabin Cornoiu, șeful Serviciului de Salvamont Gorj, potrivit Agerpres.

Salvamontiștii gorjeni îi avertizează pe turiști să nu se aventureze în zona înaltă a DN 67 C Transalpina.În unele locuri zăpada atinge un metru și jumătate, fiind practic imposibil de înaintat.

Traficul pe Transalpina este închis din vară, din cauza faptului că nu este un drum sigur.

Nu există parapeți de protecție, iar Compania de Drumuri a luat această decizie până la finalizarea lucrărilor.  

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net