Nu uitați! La 1 septembrie 2018 firmele trebuie să aibă case de marcat cu jurnal electronic

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Nu uitați! Mai sunt două săptămâni în care contribuabilii mari și mijlocii trebuie să aibă case de marcat cu jurnal electronic. Ministerul de Finanțe spune că vrea să reducă evaziunea fiscală cu noile aparate.

Pentru reducerea evaziunii fiscale și asigurarea unui mediu concurențial corect pentru toți contribuabilii, Ministerul Finanțelor Publice va introduce la nivel național noul sistem de case de marcat.

Astfel,  în 24 mai a.c. a fost aprobată  Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2018 potrivit căreia operatorii economici sunt obligaţi să se doteze cu aparate de marcat cu jurnal electronic, după cum urmează:

  • până la 1 septembrie 2018, în loc de 1 iunie 2018, în cazul contribuabililor mari sau mijlocii;
  • până la 1 noiembrie 2018, în loc de 1 august 2018,  în cazul contribuabililor mici.

1 septembrie este termen final

Termenele de 1 septembrie 2018, respectiv 1 noiembrie 2018 sunt termene finale, iar procesul de implementare a aparatelor de marcat dotate cu jurnal electronic este în plină desfășurare, anunță Ministerul de Finanțe.

 ”Solicităm tuturor celor implicați în acest proces să intensifice eforturile pentru finalizarea operațiunilor de avizare tehnică, fiscalizare, instalare și punere în exploatare a noilor aparate de marcat. Intenția Ministerului Finanțelor Publice este ca acest proces să se deruleze fără afectarea activității operatorilor economici, urmând ca, până la finalizarea implementării noilor aparate de marcat, organele de control abilitate să deruleze o serie de acțiuni de tip preventiv și de îndrumare”, precizează Ministerul de Finanțe.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net