Nu uita umbrela acasă! Vin ploile, iar vremea intră într-un proces de răcire

Ultima actualizare:

    Vremea intră într-un proces de răcire accentuată
Vremea intră într-un proces de răcire accentuată

În această săptămână este bine să nu-ți uiți acasă umbrela și să te îmbraci mai gros. Vremea intră într-un proces de răcire, iar temperaturile maxime nu vor mai depăși 23 de grade. Se anuță ploi pe arii xtinse, vânt moderat și precipitații mixte la munte.

MARȚI

Marți, vremea devine în general instabilă și temperaturile scad față de intervalul precedent în majoritatea zonelor. Este înnorat, temporar accentuat și cad averse însoțite de descărcări electrice pe spații relativ extinse în vestul, sudul țării, la munte și local în rest. Pe arii restrânse, în Oltenia, în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, cantitățile de apă vor depăși 15l/mp. Izolat vor fi și condiții de grindină. La munte, la altitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor fi mixte. Vântul suflă slab și moderat, cu intensificări temporare în cea mai mare parte a țării, dar cu viteze mai mari în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în sudul litoralului și 23 de grade în nord vestul extrem al țării. Pe litoral sunt și condiții de ceață. În București, vremea este instabilă, este înnorat și vor cădea averse nu însemnate cantitativ și, posibil, însoțite de descărcări electrice. Vântul suflă moderat, cu unele intensificări în a doua parte a zilei. Temperatura maximă, mai scăzută decât în zilele precedente, se oprește la 15, 16 grade Celsius.

Vremea va deveni în general instabilă. Pe arii relativ extinse se vor semnala averse și descărcări electrice. Izolat vor fi condiții de grindină, iar în zona Carpaților Meridionali și în Munții Banatului, pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp. În zona înaltă, la altitudini de peste 1800 de metri vor fi precipitații mixte. Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi ziua, viteze mai mari urmând a se înregistra pe creste. Temperatura scade. La amiază vor fi 17 grade la Păltiniș, 9 la Predeal, 6 la Semenic, 7 grade la Sinaia la cota 1500, 11 grade la Arieșeniși 5 grade pe Vârful Toaca din Masivul Ceahlău.

În regiunile intercarpatice cerul se va înnora progresiv și va ploua în Banat și Crișana, la munte dar și în restul regiunilor. Pot fi cantități de apă peste 15 l/mp, cel mai probabil în Banat. Sunt și condiții de grindină. Maximele vor fi între 14 grade în depresiuni și 22-23 de grade în nord-vest.

În sud vor fi nori și ploi, iar cantitățile de apă pot atinge 15l/mp, cel mai probabil în Oltenia. Vântul se va intensifica, iar temepratura scade. La amiază vor fi 17 grade în Drobeta, 16 la Craiova și Râmnicu Vâlcea, 17 la Giurgiu și 14 la Buzău.

Plouă și în Dobrogea, bate vântul și se răcește. Vom avea 14 grade la Tulcea, 11 grade la Constanța și 9 grade la Mangalia.

În Moldova azi se mai arată un pic de soare doar în partea de nord a regiunii. Plouă și aici, pe arii restrânse, iar maximele scad față de ieri: 18-20 de grade în jumătatea de nord și 14-15 grade în cea sudică.

MIERCURI

Miercuri, vremea se va menține în general instabilă. Va ploua pe arii relativ extinse în vestul, sudul țării, la munte și local în restul zonelor. Vor fi mai ales averse, însoțite de descăcări electrice, iar pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate. Izolat vor fi condiții de grindină. La munte, la altitudini mari, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări izolate. Temperaturile mai scad, astfel încât ajung în jurul mediilor climatologice – maximele se vor încadra între 11-12 grade pe litoral și 19 grade la Oradea. În București, miercuri cerul va fi temporar înnorat, favorabil averselor însoțite de descărcări electrice. Dimineața vom avea 5-7 grade, iar la amiază temperatura va ajunge în jurul valorii de 17 grade.

JOI

Joi, în vest, centru și nord, vremea se va răci accentuat (maximele coboară sub valorile medii normale ale datei) și, temporar, va ploua pe arii extinse. În restul teritoriului regimul termic va fi în continuare apropiat de cel normal și mai ales spre seară, local, se vor semnala averse și descărcări electrice. În zona montană precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă mai însemnate. Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, viteze mai mari urmând a se înregistra în sud-vest și la munte. Maximele, joi după-amiază, se vor încadra între 8-9 grade în depresiuni și în nordul Moldovei și 18-19 grade în sud-est (Giurgiu, Călărași, Tulcea, București). În București, joi cerul va fi variabil, iar după-amiaza înnorările se vor accentua și vor fi averse cu descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurulmediilor climatologice specifice datei. Se vor înregistra 6-7 grade dimineața și 18-19 grade la amiază. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net