Nu sunt bani, dar pensiile cresc!

Ultima actualizare:

    Aurica Modoveanu, 85 de ani: "Ce bine că ne mai dau ceva bani, că  tare rău mă descurc cu 1.200 de lei”  Aurica Modoveanu, 85 de ani
Aurica Modoveanu, 85 de ani: "Ce bine că ne mai dau ceva bani, că tare rău mă descurc cu 1.200 de lei” Aurica Modoveanu, 85 de ani

Veste bună pentru pensionari! De la 1 iulie creşte punctul de pensie la 1.000 de lei. Anunţul a fost făcut de ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu, care a spus că nu va ţine cont de recomandările experţilor europeni. Aceştia au cerut amânarea măsurii, pentru că România nu o duce pe roze.

Deficitul bugetar este prea mare, bani în vistieria statului nu sunt prea mulţi, astfel că am putea intra oricând într-un colaps financiar. Cu toate acestea, guvernanţii aruncă cu bani în stânga şi-n dreapta.

După majorări salariale urmează creşterea punctului de pensie, începând cu 1 iulie. În condiţiile în care experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) cer reducerea deficitului bugetar prin eficientizarea cheltuielilor, care, în loc să scadă, creşte odată cu măsurile populiste.


    Lia Olguţa Vasilescu  nu renunţă la  promisiunile făcute  de Guvernul Grindeanu
Lia Olguţa Vasilescu nu renunţă la promisiunile făcute de Guvernul Grindeanu

“Dacă ne uităm la zona colectării pe TVA, România are gap-ul (decalajul - n. r.) cel mai mare. Prin gap înţeleg diferenţa între ceea ce România ar putea colecta şi ceea ce colectează în fapt. O altă măsură ar putea fi să se amâne creşterea punctului de pensie. Acestea sunt căi prin care deficitul ar putea fi redus”, a explicat şeful misiunii FMI pentru România, Reza Baqir.

FMI estimează un deficit bugetar de 3,7% pentru acest an şi de 3,9% pentru 2018. O adevărată problemă! Nu şi pentru guvernanţi. Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu o ţine una şi bună că va respecta programul de guvernare şi va mări punctul de pensie.

”De la 1 iulie, punctul de pensie va creşte la 1.000 de lei, nu se pune problema să amânăm această creştere. Daţi-ne voie să ne luăm după Comisia de Prognoză, care nu a greşit niciodată până acum, şi după estimările pe care le facem noi cu specialiştii PSD”, a declarat demnitarul. Acum, punctul de pensie este de 917 lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net