Nu sunt bani, dar pensiile cresc!

p15-act-1.jpg

Aurica Modoveanu, 85 de ani: "Ce bine că ne mai dau ceva bani, că tare rău mă descurc cu 1.200 de lei” Aurica Modoveanu, 85 de ani

Veste bună pentru pensionari! De la 1 iulie creşte punctul de pensie la 1.000 de lei. Anunţul a fost făcut de ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu, care a spus că nu va ţine cont de recomandările experţilor europeni. Aceştia au cerut amânarea măsurii, pentru că România nu o duce pe roze.

Deficitul bugetar este prea mare, bani în vistieria statului nu sunt prea mulţi, astfel că am putea intra oricând într-un colaps financiar. Cu toate acestea, guvernanţii aruncă cu bani în stânga şi-n dreapta.

După majorări salariale urmează creşterea punctului de pensie, începând cu 1 iulie. În condiţiile în care experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) cer reducerea deficitului bugetar prin eficientizarea cheltuielilor, care, în loc să scadă, creşte odată cu măsurile populiste.

p27416013-mediafax_foto-and.jpg

Lia Olguţa Vasilescu nu renunţă la promisiunile făcute de Guvernul Grindeanu

 

“Dacă ne uităm la zona colectării pe TVA, România are gap-ul (decalajul - n. r.) cel mai mare. Prin gap înţeleg diferenţa între ceea ce România ar putea colecta şi ceea ce colectează în fapt. O altă măsură ar putea fi să se amâne creşterea punctului de pensie. Acestea sunt căi prin care deficitul ar putea fi redus”, a explicat şeful misiunii FMI pentru România, Reza Baqir.

FMI estimează un deficit bugetar de 3,7% pentru acest an şi de 3,9% pentru 2018. O adevărată problemă! Nu şi pentru guvernanţi. Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu o ţine una şi bună că va respecta programul de guvernare şi va mări punctul de pensie.

”De la 1 iulie, punctul de pensie va creşte la 1.000 de lei, nu se pune problema să amânăm această creştere. Daţi-ne voie să ne luăm după Comisia de Prognoză, care nu a greşit niciodată până acum, şi după estimările pe care le facem noi cu specialiştii PSD”, a declarat demnitarul. Acum, punctul de pensie este de 917 lei.

 

Loading...

Citește și

  • pensie varsta limita februarie 2017

    Unii așteaptă cu nerăbdare vârsta pensionării. Alții vor să amâne cât mai mult intrarea la pensie. Indiferent în ce categorie vă aflați, Click! vă arată cine se poate pensiona în cursul acestei luni. Este vorba de pensia pentru limită de vârstă, a cărei obținere este condiționată de atingerea vârstei standard de pensionare și de efectuarea stagiului minim de cotizare.

  • protest pensionari pensii

    Vor lua pensionarii mai mulți bani din 1 iulie? FMI a recomandat Guvernului să amâne această măsură anunțată în programul de guvernare. Iată că ministrul muncii, Lia-Olguța vasilescu, dă asigurări că majorarea se va face.