Nu știi să folosești calculatorul? Angajații ANAF te învață

invata-sa-foloseasca-calculatorul-la-sediul-anaf.jpg

Femeia din imagine a venit la sediul ANAF din Capitală ca să învețe cum să-și facă un cont
Femeia din imagine a venit la sediul ANAF din Capitală ca să învețe cum să-și facă un cont
Foto: ANAF
Citeste tot despre: 

Angajații Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au o misiune imposibilă. Să-i învețe pe românii neștiutori să folosească calculatorul. Pentru asta, în 98% dintre sediile instituției au fost puse la dispoziție PC-uri unde sunt inițiați în tainele digitale.

În mai toate gospodăriile din țară există Internet, dar nu toți  românii știu să folosească un calculator.

Raportul Agendei Digitale pentru Europa arată că 41% dintre români nu știu deloc să folosească un PC, în timp ce 42% n-au folosit Internetul niciodată. Cifra este dublă  față de media Uniunii Europene.

Dar, autoritățile au de gând să fie răbdătoare cu analfabeții digitali și să-i inițieze. Pentru început, reprezentanții ANAF au pus la dispoziție calculatoare-școală.

Și asta pentru că de la 1 ianuarie 2019 comunicarea cu contribuabilii nu se va mai face prin scrisori poștale, ci online.  

Înveți să folosești calculatorul în 98% dintre sediile ANAF

”Cea mai bună metodă prin care contribuabilii se pot familiariza cu serviciile online este utilizarea lor. Pornind de la această premisă, ANAF a pus la dispoziția contribuabililor, în 98% dintre sediile sale, calculatoare în sistem self service. La cerere, aceștia vor fi îndrumați direct de către inspectorii fiscali în vederea îndeplinirii obligațiilor fiscale. De asemenea, inspectorii fiscali vor sprijini contribuabilii pentru familiarizarea cu orice serviciu online pus la dispoziție de ANAF: înscrierea în Spațiul Privat Virtual, depunerea de declarații, consultarea ghidurilor și informațiilor existente pe site-ul ANAF etc.”, au anunțat reprezentanții Fiscului.

Aici poți vedea lista sediilor în care este disponibil acest nou serviciu pentru contribuabili!

 

Loading...