Nu-şi fac reclamă cu vedete, ci cu extinctoare şi hidranţi

Ultima actualizare:

    Incendiul din clubul Colectiv a izbucnit după ce artificiile  au atins un stâlp de protecţie
Incendiul din clubul Colectiv a izbucnit după ce artificiile au atins un stâlp de protecţie

Un mărţişor mult aşteptat de studenţii din Regie, dar şi de toţi amatorii de distracţie. “Princess”, unul dintre cele mai frecventate cluburi din Capitală, şi-a redeschis aseară porţile, după patru luni de linişte. În tot acest timp, patronii spun că l-au transformat într-unul dintre cele mai sigure localuri din ţară.

Tragedia petrecută pe 30 octombrie 2015, în clubul Colectiv, a îndoliat o ţară întreagă şi a pus lacătul pe multe cluburi din Capitală. Printre localurile închise s-a numărat şi Princess, un cunoscut club din Regie, unde pompierii au constatat lipsa sistemelor de detecţie automată a incendiilor şi un număr insuficient de căi pentru evacuare.

simeon stalpnicul png

Patronii au luat acum toate măsurile pentru ca un astfel de dezastru să nu se mai repete. Altădată, clubul miza pe nume sonore de cântăreţi şi vedete pe afişul de deschidere. Acum, hidranţii, extinctoarele şi ventilatoarele rezistente la foc au devenit vedete. Petrecăreţii sunt acum protejaţi cu detectoare de temperatură, de fum şi corpuri de iluminat în caz de panică. S-a mai investit într-o cameră cu centrală de detecţie incendiu, special concepută şi izolată cu rigips şi uşă rezistente la foc, dar şi mâner antipanică. 

Mărțișoare, flori și lumânări pentru cele 63 de victime din Colectiv

simeon stalpnicul png

La patru luni de la tragedia din clubul Colectiv, zeci de persoane au venit luni seara să aprindă o lumânare, să aducă un buchet de flori şi un mărţişor pentru cei care şi-au pierdut viaţa în incendiul care a avut loc pe 30 octombrie 2015. Rudele, copiii sau prietenii, dar şi cei care sunt cu sufletul alături de familiile îndoliate, şi-au dat întâlnire la comemorarea de patru luni.

Maria Vârlan, mama unui tânăr care și-a pierdut viața în urma incendiului din Colectiv, spune că, la patru luni de la tragicul eveniment, nu s-a schimbat nimic: ”Mi-a murit băiatul. Laurenţiu Vârlan, de la trupa Up To Eleven. Pe 11 februarie ar fi fost ziua lui de naștere. Ar fi trebuit să împlineasca 31 de ani, însă nu a mai apucat”, a spus Maria Vârlan, pentru Pro TV.

În urma tragediei din clubul Colectiv din Bucureşti şi-au pierdut viaţa 63 de persoane, dintre care 27 au murit în incendiu, 24 în spitalele din ţară şi 12 dintre răniţii transferaţi în străinătate.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net