Nu s-a topit statuia, e operă de artă

Ultima actualizare:

    Statuia se numeşte  “Topire” şi înfăţişează  sfârşitul comunismului
Statuia se numeşte “Topire” şi înfăţişează sfârşitul comunismului

O statuie ciudată a apărut de câteva zile pe soclul din Piaţa Presei Libere pe care a tronat celebrul monument al lui Lenin. Două resturi de picioare şi un material ciudat împrăştiat pe jos.

Puţini ştiu despre ce este vorba, mulţi se miră, majoritatea trecătorilor se amuză, unii îşi dau coate. Click! explică misterul sculpturilor din cea mai căutată galerie de artă în aer liber din Capitală.

Statuia lui V. I. Lenin a fost amplasată în Piaţa Presei la 21 septembrie 1960. A rezistat până la 3 martie 1990

simeon stalpnicul png

Nu este un gest politic, o glumă sau un decor pentru vreo emisiune nou apărută. Este a 11-a apariţie dintr-un proiect cultural gestionat de o asistentă de la Universitatea de Artă din Capitală.

“Călcâiul-pumn-pistol” simboliza revoluţia şi era un îndemn la trezirea conştiinţei naţiunii

simeon stalpnicul png

“Somnul lui Lenin” reprezenta comunismul aflat încă la putere în România în septembrie 2011

simeon stalpnicul png

"Prima sculptură a fost adusă pe 26 ianuarie 2010 şi înfăţişa un Lenin din colivă şi bomboane. Acum, pe soclu este reprezentată o parte din statuia lui Lenin, restul topindu-se în uitarea generală" explică Ioana Ciocan, cea care în baza unui protocol cu Municipalitatea, selectează lucrările artiştilor care vor să ia chiar şi temporar locul lui Lenin. "Acest an este ultimul pentru soclul care a susţinut statuia lui Lenin în locul său urmând să apară o sculptură gigantică cât Arcul de Triumf", anunţă Ioana.

«Ce au vrut să facă aici?»

Sorina Tache, inginer: "Nu îmi place culoarea materialului, dar oricum sculptura este mai frumoasă decât monumentul din faţa Muzeului Naţional de Istorie care îl înfăţişează pe Traian dezbrăcat."

Ştefania Popescu, funcţionar: "Ce au vrut să facă aici? Eu cred că ar fi fost lucruri mult mai frumoase care ar fi putut fi expuse pe acest loc. Culoarea este urâtă şi îţi zgârâie retina sau poate chiar se dorea un şoc."

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net