Nu plecați în nordul Franței!

Ultima actualizare:

    Mai multe curse aeriene au fost întârziate la Paris, din cauza atentatelor care au debutat la 7 ianuariefoto: Click!
Mai multe curse aeriene au fost întârziate la Paris, din cauza atentatelor care au debutat la 7 ianuariefoto: Click!

În urma atentatelor care au debutat acum trei zile, de când la sediul revistei Charlie Hebdo doi teroriști au ucis 12 persoane, Parisul este în teroare. Vineri (9 ianuarie), a fost declarat un nivel maxim de alertă în nordul Franței, iar Ministerul de Externe vă recomandă să țineți cont de această situație, înainte de a pleca la drum.

Cele mai dificile zone sunt Paris și regiunile Ile-de-France și Picardie, unde ar trebui să manifestați prudenţă sporită. MAE atenţionează asupra faptului că deplasarea cu mijloacele de transport în comun, în special metroul şi trenurile Expres din zona pariziană, poate fi îngreunată din cauza restricţiilor impuse de poliţia franceză. 

De asemenea, s-au instituit măsuri de siguranţă sporite în marile centre comerciale, instituţii publice, lăcașuri de cult şi de învăţământ, precum şi în împrejurimile obiectivelor turistice, ceea ce poate perturba accesul în incinta acestora. 

  • Premierul Victor Ponta a discutat cu președintele Klaus Iohannis și cu directorul SRI, George Maior, despre atacul terorist de la Paris, oficialii convenind că în România nu se impune un grad de alertă, informează stirileprotv.ro.
  • Cursele aeriene, întârziate. Avioanele pe rutele Bucureşti - Paris şi retur au avut vineri (9 ianuarie) întârzieri de cel puţin 30 de minute, din pricină că două piste au fost închise pe Aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle. Conform presei franceze, autoritățile s-au temut că cei doi teroriști, blocați la câțiva kilometri de aeroport, au la ei lansatoare de rachete. Și alte curse au avut ieri întârzieri: avionul care ar fi trebuit să decoleze spre Moscova, cursele care ar fi trebuit să vină de la Londra, Madrid, Beauvais, Amsterdam şi Lisabona au avut întârzieri de până la o oră şi jumătate.
  • Societatea Aeroports de Paris (ADP) a precizat că traficul aerian nu a fost suspendat din cauza operaţiunii forţelor de ordine de la Dammartin-en-Goële, la nord de Paris, unde o luare de ostatici este în desfăşurare. ADP a explicat că din cauza operaţiunii, avioanele sunt „redirecţionate spre sudul zonei”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net