Nu plecați la mare în iunie! Ne așteaptă o vreme urâtă

Ultima actualizare:

    Meteorologii anunță ploi torențiale în toată țara
Meteorologii anunță ploi torențiale în toată țara

Nu se anunță o vreme frumoasă nici în următoarele luni. Vom avea o primăvară rece și ploioasă și un început de vară la fel urât. Iată cum arată prognoza pe trei luni!

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Aprilie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de normal în regiunile sudice si sudestice și se vor situa, în general, sub mediile climatologice în restul țării.

Vor și maxime cuprinse între 5 și 12 grade, cel mai frig fiind în Moldova. Precipitațiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării.

În Banat va ploua cel mai mult, până la 78 l/mp.

Mai

Temperaturile medii vor avea valori apropiate de media climatologică în sud, sud-est și vest și sub normal, local, în celelalte zone. Vorbim despre valori cuprinse între 10 și 18 grade, iar cel mai rece o să fie tot în Moldova.

Precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de normă în sud-estul țării și local în sud și est și vor fi excedentare în rest, de până la 89 l/mp, în Maramureș.

Nici începutul verii nu va fi mai blând. Ploile vor continua, în timp ce valorile termice se vor situa între 13 și 22 de grade.

Cel mai cald va fi în Muntenia, unde vor fi maxime de 17-22 de grade, iar cel mai răcoare în Moldova, între 13 și 21 de grade.

Nici la malul mării nu se încălzește, vor fi cel mult 20-21 de grade, astfel că nu e cazul să vă planificați concediul de vară în această perioadă.

Va ploua în cea mai mare parte a țării, îndeosebi în Muntenia (111 l/mp), dar și în Banat (107 l/mp) și Maramureș (106 l/mp).


    Așa arată prognoza pe trei luni
Așa arată prognoza pe trei luni

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net