«Nu ne sperie nimic! Plecăm în Turcia»

Ultima actualizare:

    Ilie, Cristina, Răzvan şi Maria erau tare bucuroşi că pleacă în vacanţăFoto: Dorin Constanda
Ilie, Cristina, Răzvan şi Maria erau tare bucuroşi că pleacă în vacanţăFoto: Dorin Constanda

Au fost bombardamente, s-au tras focuri de armă din elicoptere militare, iar sute de oameni au fost ucişi. S-a întâmplat acum cinci zile în iadul turcesc. Românii cu chef de vacanţă n-au nici o problemă să intre ”în gura lupului”. I-am întâlnit, ieri, la aeroport, gata să-şi ia zborul spre Antalya.


    Fotografii: Dorin Constanda
Fotografii: Dorin Constanda

Manifestaţiile violente din Turcia nu i-au speriat pe românii care aveau în plan o vacanţă în ţara Semilunei. Aşa se face că ieri era coadă la îmbarcare la charter-ul Tarom spre Antalya, care a decolat la ora 15.10, de pe Aeroportul „Henri Coandă”.   Zâmbăreţi, pasagerii abia aşteptau să ajungă pe plajele hotelurilor exclusiviste. Este şi cazul familiei Creţu: mama, tata, fiul şi nora însărcinată. ”Nu ne este teamă de nimic. Am aşteptat ziua plecării cu mare bucurie. Am plătit sejurul din ianuarie şi nu ne-am gândit nici o clipă să renunţăm la el”, ne-a spus Ilie Creţu, care tot ieri şi-a sărbătorit şi ziua numelui. Are opt zile de răsfăţ la un hotel de cinci stele cu ultra all-inclusive, pentru care a plătit 1.200 de euro/două persoane. Cu copii în braţe sau de mână, alţi turişti se pregăteau să-şi ia zborul spre însorita  Antalye, aflată la doar o oră şi jumătate de Istanbul. ”Azi (n.r. ieri) avem 130 de turişti programaţi să plece şi au venit toţi, iar sâmbătă vor fi 160. Chiar şi în sâmbăta când a avut loc tentativa de atentat n-a renunţat nici unul. Avem plecări şi din Suceava, Cluj şi Timişoara şi nici acolo n-au renunţat oamenii la vacanţe”, ne-a declarat Petre Lungu, reprezentantul Prestige Tours. În prezent, Turcia se află pe locul trei în topul destinaţiilor de vacanţă preferate de români, după Bulgaria şi Grecia.

300 de oameni au fost ucişi 

Evenimentele de vineri noapte spre sâmbătă din Turcia s-au soldat cu aproape 300 de morţi şi peste 1.500 de răniţi. O parte din Armată a vrut să-l înlăture de la şefia ţării pe preşedintele Recep Erdogan şi să preia conducerea. O lovitură de stat în toată regula, în timpul căreia au murit mitraliaţi de militari oameni nevinovaţi, care au ieşit în stradă, la Istanbul şi Ankara, să-şi apere şeful de stat. Sâmbătă dimineaţă, puciştii, înfrânţi de autorităţile loiale lui Erdogan, s-au predat. Nu toţi, astfel că a început vânătoarea lor. Chiar dacă spiritele s-au calmat, se trăieşte în teroare. Oricând ar putea izbucni o nouă revoltă. 

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net