«Nu mişcaţi, este un jaf!»

Ultima actualizare:
Anchetatorii au cercetat  cu minuţiozitate  agenţia bancară
Anchetatorii au cercetat cu minuţiozitate agenţia bancară

Scene ca-n filmele americane la Bistriţa! Un bărbat care stătea ieri la coadă, într-o sucursală Raiffeisen Bank din oraşul aredelean, a scos pistolul şi a anunţat cu o voce metalică: „Nu mişcaţi, este un jaf!”. Angajaţii băncii i-au dat 19.000 de lei, iar necunoscutul s-a făcut nevăzut pe o străduţă din spatele băncii. Totul a durat 30-40 de secunde.

Metodele gangsterilor de peste Ocean încep să fie utilizate şi în România! Un bărbat neidentificat a stârnit ieri dimineaţă panică în incinta unei agenţii Raiffeisen Bank din Bistriţa. Jaful a avut loc la sucursala din partea de sus a oraşului, pe strada Năsăudului, scrie adevarul.ro.

Poliţiştii au instituit filtre  în Bistriţa-Năsăud şi  în judeţele învecinate
Poliţiştii au instituit filtre în Bistriţa-Năsăud şi în judeţele învecinate

Atacatorul s-a aşezat liniştit la coadă, fără ca nimeni să anticipeze ce va urma. La un moment dat, necunoscutul a scos un pistol cu care i-a ameninţat pe angajaţi: „Nu mişcaţi, e un jaf!”. O femeie care se afla în faţa bărbatului la coadă a reuşit să fugă din incinta sucursalei. Clienta speriată a alergat la un chioşc de ziare din apropiere, iar vânzătoarea de acolo a chemat Poliţia. „A venit şi mi-a spus că este un jaf la bancă. Iniţial am crezut că este o glumă. Un jaf armat la o bancă aşa mică?”, a povestit vânzătoarea de la toneta de ziare.

Poliţiştii au instituit filtre  în Bistriţa-Năsăud şi  în judeţele învecinate
Poliţiştii au instituit filtre în Bistriţa-Năsăud şi în judeţele învecinate

 Între timp, hoţul a înşfăcat 19.000 de lei şi s-a “evaporat” pe o străduţă din apropiere. „În agenţie au fost şi clienţi, şi angajaţi. Nu a păţit nimeni nimic”, a dezvăluit Manuela Vlaşin, director Grup 7 Retail Raiffeisen.


    Poliţiştii au instituit filtre  în Bistriţa-Năsăud şi  în judeţele învecinateFoto: bistriteanul.ro
Poliţiştii au instituit filtre în Bistriţa-Năsăud şi în judeţele învecinateFoto: bistriteanul.ro

“Clienţii şi angajaţii s-au comportat exemplar. Prejudiciul a fost nesemnificativ, fiindcă protocoalele au fost respectate ca la carte. De alt­fel, angajaţii sunt pregătiţi pentru situaţii de acest gen. A fost un atac, i-a ameninţat, dar au reacţionat foarte bine”, a adăugat directoarea. Ea a explicat că sucursala nu avea agent de pază şi că atacatorul nu a reuşit să ajungă la seif.  Hoţul ar fi fugit cu 19.000 de lei, după ce ar fi ratat şi maşina de transport valori, care urma să aprovizioneze banca zece minute mai târziu.   

Click! spune

Alexandra Vereşezan, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, a declarat că jaful a fost anunţat la ora 10.27 şi că nu a fost rănită nici o persoană. Atacatorul e un bărbat de aproximativ 30 de ani, care avea ochelari de soare şi o şapcă. Poliţia a instituit imediat filtre în Bistriţa-Năsăud şi în judeţele limitrofe.

Alte lovituri date  în România

  • 7 iunie 2016, Bucureşti. Un bărbat a intrat înarmat cu un pistol cu bile într-o filială a BRD din Sectorul 3 al Capitalei. El a fugit înainte după ce angajaţii băncii au acţionat butonul de panică. Săptămâna trecută, tânărul de 22 de ani a fost prins de poliţişti în timp ce voia să iasă din ţară.
  • 23 decembrie 2014, Bucureşti. Un bărbat mascat cu un fular şi cu glugă a jefuit, în jurul orei 14.00, sediul BRD din sectorul 4 al Capitalei. El a reuşit să fugă cu aproximativ 5.000 de lei, după ce a ameninţat-o pe casieră cu un obiect care părea a fi o armă de foc. În momentul jafului, în bancă nu se aflau decât casieriţa şi încă un angajat.
  • 4 septembrie 2014, Braşov. Un jaf a fost produs, în doar 40 de secunde, la o sucursală a Băncii Transilvania din cartierul Răcădău, de unde a fost furată o cutie de valori în care se aflau peste 200.000 de lei.
  • 24 decembrie 2012, Bucureşti. Două jafuri armate au avut loc, în aceeaşi zi, în Bucureşti. Nici unul dintre atacatori nu a fost prins.
  • 23 decembrie 2010, Bucureşti. O bancă din Bucureşti a fost jefuită de două persoane. Un bărbat a spart geamul băncii şi a luat un sac plin cu 400.000 de lei. O casieră a asistat la furt, însă nu a fost capabilă să reacţioneze, probabil de frică. Până să-şi revină, hoţul era deja urcat pe o motocicletă condusă de un complice. Cei doi au dispărut în mare viteză.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net