Nu mai mergeţi la farmacie! Teiul şi muşeţelul te scapă de stres şi insomnie

ceaiul_de_musetel_e_un_bun_sedativ.jpg

somnu pat femeie ceaiul_de_musetel_e_un_bun_sedativ
Vrei să dormiţi ca un bebeluş? Nu vă repeziţi la raftul cu medicamente! Teiul şi muşeţelul vă scapă de stres şi insomnia.
Foto: click.ro/shutterstock
Citeste tot despre: 

Vreţi să dormiţi ca un bebeluş? Nu vă repeziţi la raftul cu medicamente! Acestea pot avea efecte secundare neplăcute. Mai mult, somniferele dau şi dependenţă. Teiul şi muşeţelul vă scapă de stres şi insomnia.

Este o perioadă grea pentru români, pentru că sunt nevoiţi să stea în case  din pricina pandemiei de coronavirus. Zile în şir îşi fac griji şi au insomnii. Uite ce remedii naturiste combate stresul şi insomnia!

Teiul şi muşeţelul te scapă de stres şi insomnie

Nu vă repeziţi la raftul cu medicamente! Teiul şi muşeţelul vă scapă de stres şi insomnie.

Ceaiul de muşeţel este un bun sedativ

Dacă sunteţi agitaţi, aveţi coşmaruri şi vă treziţi obosiţi, încearcaţi să beţi o jumătate de cană cu ceai de muşeţel înainte de culcare. Conţine uleiuri volatile care luptă împotriva stărilor de nelinişte şi reglează somnul. Toarnă 150 ml de apă fierbinte peste o lingură cu flori de muşeţel şi lasă să infuzeze 10 minute.

Infuzia de tei alungă nopţile albe

Florile de tei elimină tensiunea şi anxietatea şi au calităţi tranchilizante, fiind recomandate în special în momentele în care simţi că nu-ţi poţi stăpânii nervii. În caz de iritabilitate şi insomnie, este eficientă infuzia combinată, obţinută prin amestecarea extractului de tei rece cu cel cald. Pune la înmuiat trei linguriţe cu flori de tei în jumătate de cană cu apă rece. Lasă să stea aşa de dimineaţă până seara, apoi filtrează şi pune maceratul deoparte. Peste florile rămase toarnă o jumătate de cană cu apă clocotită şi lasă la infuzat 20 de minute, filtrează şi, după ce se răceşte, combină cele două preparate. Bea trei căni în fiecare zi, ultima seara.

Tinctura de valeriană, somnifer natural

Un studiu recent al cercetătorilor americani de la Clinica Mayo arată că valeriana are efect asemănător diazepamului şi oxazepamului, medicamente care se prescriu în caz de insomnie.

Planta te ajută dacă eşti stresată sau ţi-e frică, calmează gândurile negative şi emoţiile şi te ajută să te odihneşti. Bea zilnic patru linguriţe cu tinctură de valeriană diluată cu apă. E bine ca ultima doză s-o iei chiar seara, înainte de culcare.

Tinctura are o acţiune rapidă chiar şi în doze mici. Se găseşte la plafar sau ţi-o poţi prepara acasă. Pune într-un borcan cu filet 20 de linguri de pulbere de rădăcină de valeriană şi toarnă deasupra o jumătate de litru de alcool alimentar de 70 de grade. Lasă să stea două săptămâni într-un loc călduros. Filtrează maceratul obţinut şi pune-l în sticle mici, închise la culoare.

Tinctura de păducel, remediu antistres

Dacă vrei să ai parte de un somn odihnitor, foloseşte-te de calităţile tincturii de păducel. Adaugă 20 g de flori şi frunze de păducel în 100 ml de alcool de 60-70 de grade. După 10 zile, pune câte 10-15 picături în jumătate de cană cu apă şi bea de trei ori pe zi, în special seara. Tinctura are o acţiune benefică în caz de nervozitate şi tulburări de somn. În plus, contribuie la detensionarea muşchilor.

Citeşte şi:

Pătlagina tratează miraculos plămânii și căile respiratorii

Ceașca de sănătate: Sucul de portocale are putere tămăduitoare

Loading...

Citește și

  • femeie bea apa

    De la usturoiul care ține virusul la distanță, până la consumul de apă o dată la 15 minute pentru a ”spăla” musafirii nepoftiți, o mulțime de leacuri minune circulă în aceste zile pe internet, prin intermediul rețelelor sociale. Iată de ce ar trebui să le ignori, pentru binele tău și al familiei tale.

  • drojdia-de-bere

    Drojdia de bere este folosită în panificaţie, dar puţini ştiu că este şi un excelent medicament pentru multe boli. În această perioadă, este un tonic pentru persoanele anemice. În perioada virozelor, nutriționiștii recomandă ca răcelile şi bolile infecţioase să fie tratate cu drojdie de bere.