“Nu mai găseşti asemenea roşii!”. Care e secretul tomatelor din soiul “Prisca”

rosii_arad.jpg

Rosii, Arad, Gheorghe Pantea, soiul "Prisca"
"Sunt zemoase şi dulci", se laudă nea Gică
Foto: "Adevărul"
Citeste tot despre: 

Îţi lingi degetele! Un agricultor din comuna arădeană Macea produce un soi rar de roşii. „Prisca” nu se mai cultivă de mulţi ani, din pricina faptului că nu rezistă la păstrare şi la transport. În doar două sau trei zile sunt moi şi mai pot fi folosite doar pentru bulion.

E convins că are cele mai bune roşii din România! Gheorghe Pantea (73 de ani) explică de ce a ales acest soi de roşii, în ce condiţii le cultivă şi care este diferenţa dintre aceste tomate şi cele aduse din alte ţări europene.

“Acest soi de roşii e scos din uz de mulţi ani. Motivul este că nu rezistă la transport şi păstrare. Aceste tomate ţin doar două sau trei zile, apoi devin moi. Din acest motiv, toţi se feresc să producă asemenea roşii”, povesteşte nea Gică. “Eu cultiv acest soi pentru că este foarte gustos. Nu mai găseşti aşa ceva. Eu le prefer pe acestea, întrucât sunt mai zemoase şi mai dulci. Cele din hipermarket ţin şi trei săptămâni pe raft, sunt frumoase, dar nu au gustul acesta bun”, e convins agricultorul.

Arădeanul vinde roşiile cu 6 lei kilogramul. “În alţi ani, la început de iulie, kilogramul de roşii se vindea cu doi sau trei lei. Acum piaţa stă bine şi sunt mulţumit”, mai spune Gheorghe Pantea. 
Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!
 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1