UPDATE Nu a fost servit la un magazin pentru că nu ştia ungurește

Ultima actualizare:

    Ea este vânzătoarea care ar fi refuzat să-l servească pe client
Ea este vânzătoarea care ar fi refuzat să-l servească pe client

Comisariatul Regional Braşov al ANPC s-a autosesizat în urma apariţiei pe reţelele de socializare a unui filmuleţ postat de un bărbat care spune că a fost refuzat de o vânzătoare la Odorheiu Secuiesc, pentru că nu vorbea limba maghiară, scrie Mediafax.

UPDATE. Comisarii OPC Brașov au mers la Kaufland Odorheiu Secuiesc și au încercat să cumpere produse vorbind în limba română, însă au fost refuzați. Magazinul a fost amendat vineri cu suma de 10.000 de lei, după ce inspectorii au avut parte de același tratament ca în clipul care s-a viralizat pe rețelele de socializare joi. Comisarul-șef regional Sorin Susanu, a declarat pentru NewsBV că, în 2015, Kaufland Odorheiu Secuiesc a mai fost amendat cu 5.000 de lei, pentru că toate reclamele şi pliantele erau exclusiv în limba maghiară, lucru discriminatoriu pentru consumatorii români.

Comisarul şef al CRPC Braşov, Claudiu Susanu, a scris pe Facebook: ”Ca urmare a vizionării acestei filmări, CRPC Braşov se autosesizează!!”.

Susanu face referire la un film postat pe reţelele de socializare, intitulat ”Străin în ţara mea”, în care un bărbat încearcă să cumpere mici într-un supermarket Kaufland din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita. Bărbatul cere o porţie de mici, iar vânzătoarea ia banii şi spune ceva foarte încet, la care bărbatul o întreabă dacă l-a înjurat, iar femeia răspunde ”semmi” (nimic - n.r.).

Vânzătoarea nu mai reacţionează la insistenţele bărbatului, dar nici nu îl serveşte, iar acesta cere persoanelor prezente să îi traducă ce spune vânzătoarea.

”De ce nu mă serviţi, pentru că sunt român?”, întreabă bărbatul, iar un client care stă la coadă îi răspunde: ”Dacă nu ştie româneşte, nicio problemă, dar măcar să ştiţi dvs. ungureşte”.

Persoanele aflate la coadă îi spun clientului că trebuie să vorbească limba maghiară, pentru că se află în Ţinutul Secuiesc.

În momentul în care bărbatul întreabă de ce trebuie să ştie limba maghiară în România, o tânără care stă la coadă îi răspunde: ”Pentru că cerul e albastru”.

În cele din urmă, bărbatul pleacă din magazin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net