Nu este pericol de RO Exit. Doi din trei români vor ca România să rămână în UE

Ultima actualizare:

    Aproape jumătate dintre români văd ca pe un lucru bun apartenenţa la UE, iar în cazul unui referendum pe această temă, 65% ar vota pentru rămânerea în UniuneFOTO: adevarul.ro
Aproape jumătate dintre români văd ca pe un lucru bun apartenenţa la UE, iar în cazul unui referendum pe această temă, 65% ar vota pentru rămânerea în UniuneFOTO: adevarul.ro

Politicienii au comentat îndelung posibilitatea ca România să iasă din UE. Uite că românii nu sunt de acord. Doi din trei români vor ca România să rămână în Uniune!

Aproape jumătate dintre români văd ca pe un lucru bun apartenenţa la UE, iar în cazul unui referendum pe această temă, 65% ar vota pentru rămânerea în Uniune, conform unui Eurobarometru făcut public miercuri (17 octombrie) de Parlamentul European.

Ce teme sunt importante pentru români

La nivel european, temele considerate prioritare de dezbaterile din campania pentru alegerile europarlamentare sunt, în ordine, imigraţia, economia, combaterea şomajului în rândul tinerilor şi combaterea terorismului, mediul.

Pentru români sunt importante: economia, conbaterea şomajului în rândul tinerilor, promovarea drepturilor omului şi a democraţiei, protecţia cosumatorului şi siguranţa alimentară şi protecţia socială.

”În general, la nivel european, sprijinul faţă de UE a crescut semnificativ după referendumul din Marea Britanie din 2016, fapt ce sugerează atât îngrijorarea crescândă a europenilor în legătură cu impactul Brexit-ului, cât şi o creştere a nivelului de conştientizare a beneficiilor apartenenţei la UE, datorită negocierilor dificile pentru ieşirea Marii Britanii din UE", consemnează datele Eurobarometrului.

În cazul organizării unui referendum privind apartenenţa la UE, 66% dintre europeni (65% dintre români) ar vota pentru ca ţara lor să rămână membră.

Însă, există și eurosceptici: 17% dintre europeni (15% dintre români) ar vota pentru ieşirea din UE, în timp ce 17% dintre europeni (20% dintre români) declară că nu ştiu cum ar vota. 

Studiul a fost realizat  de către Kantar Public în perioada 8-26.09.2018, prin metoda interviu faţă în faţă, pe un eşantion de 27.474 persoane la nivel european (1.007 în România), scrie adevarul.ro.

Numărul românilor care vor în UE a scăzut ușor

La sondajul din iunie 2018, 71% dintre români (61% în octombrie 2017) considerau că țara lor a beneficiat de pe urma calității de membră a UE. 59% sunt de părere că apartenența României la UE este un lucru bun. La acea dată, era o creștere importantă de 11 puncte procentuale față de nivelul de 48% înregistrat în octombrie 2017.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net