Nu e banc! Au plâns în hohote când s-au trezit în România

Ultima actualizare:
Bărbaţii nu au vrut să audă de  ţara noastră şi au cerut să  fie trimişi înapoi în Serbia
Bărbaţii nu au vrut să audă de ţara noastră şi au cerut să fie trimişi înapoi în Serbia

Doi cetăţeni afgani au trecut, marţi seara, ilegal graniţa şi au ajuns în România. Sărmanii oameni credeau că au ajuns în Ungaria. Când au aflat ”cruntul” adevăr, cei doi au început să plângă în hohote. Apoi au cerut să fie trimişi înapoi, în Serbia.

”Fie viaţa cât de grea, noi nu vrem în România”. Acesta pare a fi sloganul refugiaţilor, care ocolesc cât pot ţara noastră. Marţi seara, la câteva ore după ce Ungaria a anunţat închiderea frontierei cu Serbia, doi refugiaţi au trecut ilegal graniţa în România, venind dinspre Belgrad, scrie opiniatimisoarei.ro.

Ungurii au instalat  deja un gard la  graniţa cu Serbia
Ungurii au instalat deja un gard la graniţa cu Serbia

Ei au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră în apropiere de fâşia verde, în zona Beba Veche, locul din Romania unde se întâlnesc trei graniţe: a României, a Serbiei şi a Ungariei. Când afganii şi-au dat seama că au ajuns în România, şi nu în Ungaria, au început să plângă şi au cerut să fie trimiş înapoi în Serbia. ”În 15 septembrie, la ora 16.45, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului de Poliţie de Frontieră Sânnicolau Mare au observat două persoane care intenţionau să intre ilegal în România. S-a procedat la reţinerea acestora, iar în cadrul primelor cercetări s-a stabilit că sunt cetăţeni afgani. În cadrul primelor declaraţii, cei doi au precizat că s-au rătăcit pe teritoriul Serbiei şi că nu voiau să ajungă în România, fapt pentru care în acest moment sunt în procedură de readmisie”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Mihaela Les, purtător de cuvânt Inspectoratul Poliţiei de Frontieră Timiş. Astfel, imigranţii vor fi predaţi autorităţilor sârbe, iar ei vor căuta, probabil, o altă cale de a intra în Ungaria. Sunt primii refugiaţi care pătrund în spaţiul românesc de la începutul exodului către Germania al imigranţilor venind dinspre Grecia, pe ruta Macedonia-Serbia-Ungaria-Austria-Germania.

Gardul între Ungaria şi România încaieră Europa


    Ungurii au instalat  deja un gard la  graniţa cu Serbia
Ungurii au instalat deja un gard la graniţa cu Serbia

Guvernul ungar e decis să stopeze migrația refugiaților spre Vest prin ridicarea unui gard la granița cu România. Planul Ungariei a fost deja criticat de premierul Victor Ponta, care vede gestul vecinilor noștri ca pe un derapaj grav, nedemn de o țară membră UE. Polițiștii și grănicerii unguri au primit ordin să aresteze orice persoană care forțează intrarea în Ungaria. Primele arestări (circa 200) au fost deja făcute, iar cei prinși vor fi judecați și riscă până la trei ani de închisoare. Autoritățile de la Budapesta au inflamat liderii europeni după ce au refuzat în ultima săptămână majoritatea cererilor de azil politic, scrie theguardian.com.

Ungurii au pus tunurile cu apă pe «invadatori»

Situația disperată de la granița sârbo-ungară a degenerat ieri. Poliția maghiară a folosit tunurile cu apă pentru a împrăștia circa 400 de refugiați, care forțau gardul de sârmă în dreptul punctului de trecere a frontierei Roszke-Horgos. Oamenii încearcă de mai multe zile să intre în Ungaria pentru a-și croi drum până în Germania. Murdari, flămânzi și însetați, dar și obosiți peste măsură, refugiații spun că Ungaria e singura țară care le-a refuzat dreptul la o viață mai bună. „Să deschidă ușile, vrem apă și mâncare. Mergem în Germania, Merkel ajută-ne”, au scandat refugiații în fața gardului care îi despărțea de libertate. „În Macedonia nu am avut probleme. Poliția din Serbia ne-a lăsat să trecem. Numai în Ungaria am avut probleme”, a spus un sirian, dornic să ajungă în Germania. În comparație cu reacția ostilă a Ungariei, care se teme de o „invazie” musulmană, autoritățile sârbe le-au promis imigranților că vor face tot posibilul să le ofere rute alternative pentru a-și continua drumul spre Vest.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net