”Nu am luat șpagă”! Încă un ministru audiat în dosarul "Microsoft 2”

Ultima actualizare:

    Alexandru Athanasiu a fost audiat de procurori în calitate de suspect
Alexandru Athanasiu a fost audiat de procurori în calitate de suspect

Fostul ministru al Educaţiei Alexandru Athanasiu a fost audiat astăzi la DNA. Acesta a dat explicații în dosarul "Microsoft 2” și le-a spus procurorilor că nu a luat șpagă.

Alexandru Athanasiu a ajuns la sediul DNA puţin înainte de ora 12.00 și le-a spus ziariștilor prezenți că este pregătit de orice, dar ştie că este nevinovat.

În plus, a spus-o răspicat că nu a luat șpagă."În anul în care s-a adoptat hotărârea de guvern nu exista articolul care prevedea abuzul în serviciu. Viaţa îşi oferă multe surprize, dar când te ştii absolut curat”, a declarat fostul demnitar.

El a precizat că, în calitate de ministru al Educaţiei, a semnat o Hotărâre de Guvern, care prevedea că se acordă gratuit licențe pentru computerele din şcoli.

"Am primit gratuit 110.000 de licenţe pentru computerele din şcoala românească. Le-a dat gratuit Secretariatul General al Guvernului, domnul Bejinariu. Deci, ministerul nu are nici un prejudiciu, le-a primit gratuit şi, prin contracte de comodat, le-a distribuit în şcoală”, a mai precizat acesta.

Potrivit news.ro, în dosarul „Microsoft 2” au mai fost audiați astăzi Ovidiu Artopolescu, fost manager al Microsoft România şi fost secretar de stat la Ministerul Comunicaţiilor, Silviu Hotăran, fostul director al companiei Microsoft, dar și Claudiu Florică, fostul şef al companiei Fujitsu în România, în calitate de suspect. 

Dosarul “Microsoft 2” este desprins din cauza în care, în 3 septembrie, au fost condamnaţi definitiv fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan la şase ani de închisoare, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu la trei ani, pe Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net