Noul an universitar începe luni pentru 500.000 de studenți

Ultima actualizare:

    Noul an universitar începe astăzi, 1 octombrie, pentru circa 500.000 de studențiFOTO: adevarul.ro
Noul an universitar începe astăzi, 1 octombrie, pentru circa 500.000 de studențiFOTO: adevarul.ro

Noul an universitar începe astăzi, 1 octombrie, pentru circa 500.000 de studenți. Politicienii s-au risipit prin țară ca să participe la festivități. Preşedintele Klaus Iohannis este la Iaşi, premierul Viorica Dăncilă a deschis anul universitar la Craiova, iar ministrul Apărării, Mihai Fifor, va lua parte la ceremonia de la Academia Tehnică Militară "Ferdinand I” din Bucureşti.

Zi festivă astăzi, 1 octombrie, în centrele academice. Circa 500.000 de studenți vor începe cursurile. Politicienii s-au risip prin țară să participe la festivități.

Președintele Klaus Iohannis ia parte, de la ora 11.00, la festivitatea de deschidere a anului universitar la Iaşi, la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri”, la ceremonie urmând să participe reprezentanţi ai celor cinci universităţi de stat din municipiu.

De asemenea, preşedintele va participa, de la ora 13.00, la  aniversarea a 205 ani de la înfiinţarea primei clase de inginerie în limba română, în Aula Magna "Carmen Sylva” a Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi” din Iaşi, scrie news.ro.

Premierul Dăncilă este la Facultatea de Medicină din Craiova

Premierul Viorica Dăncilă a deschis anul universitar la Craiova. Prim-ministrul a luat parte la festivitatea de deschidere a anului universitar la Facultatea de Medicină din cadrul UMF Craiova, iar de la ora 11.00 Dăncilă  va participa la ceremonia de la Universitatea din Craiova.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, va participa, începând cu ora 09.00, la ceremonia de deschidere a noului an universitar de la Academia Tehnică Militară "Ferdinand I” din Bucureşti.

Ambasadorii au mers la Universitatea București

În Capitală, Universitatea din Bucureşti organizează ceremonii de deschidere a anului universitar în toate facultăţile. Au fost prezenți, alături de studenţi şi profesori din spaţiul academic internaţional, personalităţi din diverse domenii şi diplomaţi. Astfel, la festivitatea de deschidere a anului universitar de la Facultatea de Drept, au participat ambasadorul Franţei în România, Michèle Ramis, ambasadorul SUA, Hans Klemm, precum şi rectorul UB, Mircea Dumitru, alături de profesori de la Universitatea Paris I „Panthéon – Sorbonne”. 

Anul universitar are 32 de săpămâni de cursuri

În cele mai multe instituţii de învăţământ superior, anul universitar 2018-2019 are 32 de săptămâni de cursuri, şase săptămâni de sesiuni şi patru săptămâni de vacanţă.

În România sunt 54 de universităţi de stat, dintre care şapte militare.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net