Noul mers al trenurilor ne aduce călătorii mai scurte cu o oră. Pe ce rute

Ultima actualizare:

    În Gara de Nord se înregistrează întârzieri mari foto: arhiva personală
În Gara de Nord se înregistrează întârzieri mari foto: arhiva personală

Să ne bucurăm nițe. Doar nițel, căci nu-i mare brânză. Noul grafic de circulație al trenurilor CFR, valabil din 11 decembrie până în luna decembrie a anului viitor, ne aduce călătorii mai scurte cu o oră. Însă, doar pe anumite rute, a anunțat CFR Călători.

Compania de căi ferate de stat CFR a anunțat joi că va introduce în circulație noi trenuri, începând cu 11 decembrie. În duminica alegerilor parlamentare se va circula mai repede pe calea ferată, ceea ce va duce la scurtarea cu 60 de minute a timpului petrecut în trenuri. „Oferta” nu e valabilă pentru toate rutele operate de CFR Călători, ci doar pentru pe traseele București-Suceava și București – Cluj-Napoca. Cu tot entuziasmul care ar putea să te cuprindă subit, află că o călătorie între București și Cluj-Napoca e aproape la fel de extenuantă ca și până înainte. Dacă acum faci 10 ore și 40 de minute până în orașul din inima Ardealului, din 11 decembrie distanța de 691 km dintre cele două mari orașe va fi parcursă în 9 ore și 40 de minute, cu un tren InterRegio. Ceva mai mult de o oră vom economisi și dacă vom călători de la București la Suceava (de la 6 ore și 52 de minute, la 5 ore și 40 de minute).

Începând cu data de 11 decembrie va intra în vigoare noul mers al trenurilor 2016-2017, care va fi valabil până la data de 9 decembrie 2017. Zilnic vor circula între 1.200 şi 1.300 de trenuri, în funcţie de perioada din an, se arată într-un comunicat al companiei. Trenurile Zăpezii vor circula din 11 decembrie către destinaţii montane: Valea Prahovei, Vatra Dornei, Piatra Neamţ şi Petroşani (staţiunile Straja şi Parâng). În zilele de week-end biletele pentru călătoriile de pe Valea Prahovei (pe rute între Sinaia – Braşov şi retur) vor avea reduceri între 31% şi 56%.

În perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2017, biletele valabile la Trenurile Zăpezii vor fi reduse cu 25%, de luni până joi. Trenurile Soarelui vor asigura în perioada sezonului estival 2017 legături din toată ţara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării. Trenurile de pe ruta Bucureşti Nord - Constanţa îşi vor menţine duratele reduse de parcurs, de aproximativ două ore. Pe ruta Bacău - Paşcani - Iaşi şi retur vor circula noi trenuri, cu plecare duminica de la Bacău şi vinerea de la Iaşi.

Trenurile Studenţiei vor prelua fluxul mare de studenţi din centrul universitar Iaşi. Pentru cei care fac naveta pe Valea Prahovei CFR Călători introduce un nou tren InterRegio de la Braşov, cu sosire în Bucureşti la ora 07.30.

Pentru pasagerii din zona Ţăndărei, Slobozia Veche şi Feteşti compania introduce noi trenuri cu legături către Bucureşti şi Constanţa: două trenuri Regio pe ruta Feteşti – Slobozia Veche şi retur, şase trenuri Regio pe ruta Ţăndărei – Slobozia Veche şi retur şi două trenuri InterRegio pe ruta Bucureşti Nord – Slobozia Veche şi retur.

Pentru călătorii care vor să ajungă la aeroportul din Otopeni, va exista o legătură feroviară Bucureşti - Aeroport Internațional Henri Coandă şi retur, zilnic, la cadenţă de aproximativ o oră, a mai precizat compania.

image
image
image
image
image
image
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net