Noul coronavirus a «ucis» Loto 6 din 49. Când are loc ultima extragere

Ultima actualizare:

    Loteria Română organiza  şase jocuri: 6 din 49,  Joker, Noroc, Noroc Plus,  Super Noroc şi 5 din 40.
Loteria Română organiza şase jocuri: 6 din 49, Joker, Noroc, Noroc Plus, Super Noroc şi 5 din 40.

Coronavirusul a ”ucis” şi una dintre bucuriile românului de rând: jocul la loto. Casieriile Loteriei Române şi-au închis porţile şi nu se ştie când le vor mai deschide. Extragerea de joi, 19 martie este ultima pentru nu se ştie cât timp. Ghişeele loteriei nu au fost închise nici la Revoluţie, când pe străzi se trăgea, iar gloanţele şuierau pe la urechile casierilor.

Pentru cei care vor câştiga la extragerea de joi, 19 martie, sau pentru cei care au câştigat la alte extrageri şi nu şi-au ridicat încă premiile, Loteria Română a venit cu precizări. “Plata câştigurilor se va face exclusiv anumite agenţii din fiecare judeţ, lista acestora fiind disponibila pe site www.loto.ro la link-ul Listă Agenţii Plătitoare. De asemenea, se vor face plăţi la sediul punctelor de lucru judeţene şi la sediul Loteriei Române din Bucureşti, în conformitate cu plafoanele stabilite si comunicate pe site”, a fost comunicatul laconic care anunţă ”decesul” Loteriei Române.

Loteria Română nu organizează jocuri online, aşa că împătimiţilor nu le rămâne nimic de făcut, nimic de sperat. ”O să mă duc în fiecare luni şi vineri ca şi înainte la agenţie, pentru că m-am obişnuit. Paşii mă vor duce de la sine pentru că era una dintre puţinele mele bucurii. Joc de când mă ştiu, cred că dinainte de Revoluţie, am crescut odată cu Loteria. Casierele îmi erau prietene, mai stăteam la o şuetă, cât completam biletele. Parcă s-a rupt ceva din mine. Acum o să completez bilete pe care nu o să le mai pun niciodată”, ne-a declarat Steliana Pădureanu, o jucătoare împătimită, de 58 de ani. 

Citește și:

Primele simptome dacă te-ai îmbolnăvit de coronavirus. Uite cum te simți

Fratele Danei Rogoz, medic de boli infecțioase, apel tranșant: «Țineți acasă toate persoanele de peste 70 de ani»

Dacă nu se va câştiga la nici un joc dintre cele organizate de Loteria Română la extragerea de joi, 19 martie, ultimul pot de categoria I adjudecat rămâne cel de la extragerea din 1 martie. Atunci, la o agenţie din Piteşti a fost completat un bilet câştigător la cel mai popular joc al Loteriei, 6 din 49. Pe el au fost trei variante simple, care au adus unui piteştean peste 1,7 milioane euro, preţul biletului fiind de doar 15,50 lei. Jucătorul în vârstă de 50 de ani, care şi-a şi ridicat premiul, joacă la Loto de peste 30 de ani iar numerele care i-au purtat noroc au fost alese la întâmplare. 

Loteria Română a fost înfiinţată la 14 septembrie 1906. Certificatul de naştere al Loteriei de Stat este Legea pentru constituirea unui fond al asistenţei sanitare a sătenilor şi a fost promulgată în 29 mai 1906 de regele Carol I. Această lege a fost modificată în anul 1931 prin Legea pentru înfiinţarea şi organizarea Loteriei de Stat pe clase, adică actualele categorii. Iniţial, jocurile erau organizate de biserici, iar banii nu mergeau la un singur câştigător. Cea mai mare sumă câştigată vreodată la loto în România este de aproximativ 11 milioane de euro, în data de 14 iulie 2013. 

Flash news

GRATIS. Gest nobil al unui taximetrist din Turnu Severin! “Medicii şi asistentele care vor nimeri la mine în taxi pe ruta spital - acasă sau acasă - spital vor beneficia de curse gratuite. Trebuie doar să arate legitimaţia de serviciu”, anunţă şoferul, care îi îndeamnă şi pe alţi colegi să procedeze la fel, scrie adevarul.ro. 

MĂŞTI. Şefa secţiei de neonatologie de la Maternitatea Botoşani, asistentele şi infirmierele au o maşină de cusut şi fac, la spital, măşti sanitare din tifon. Un botoşănean cu inimă mare le aduce cearşafuri şi feţe de pernă confecţionate de el. 

DEZINFECTANT. Cercetătorii de la Facultatea de Ingineria Alimentelor din Galaţi anunţă că au realizat un produs eficient împotriva COVID – 19. Dezinfectantul asigură o protecţie de 100% şi poate fi utilizat atât pentru suprafeţe, cât şi pentru corpul uman. Preţul va fi în media pieţei. 

IRESPONSABIL. Un şofer de microbuz de pe ruta Tutana – Curtea de Argeş a fost amendat de poliţişti cu 9.000 de lei. Deşi vehiculul are 19 locuri, şoferul permisese urcarea a 10 călători în plus. 

LITURGHII. Episcopia Huşilor a decis ca, de duminică, toate slujbele să se ţină în aer liber. Preoţii se vor asigura că enoriaşii vor sta la distanţă de un metru unul faţă de celălalt şi vor amplasa recipiente cu dezinfectant. 

MOBILIZARE. Oamenii simpli sar în ajutorul Spitalului Judeţean din Reşiţa. La apelul Fundaţiei Banatul Montan, localnicii au donat bani pentru aparatura necesară unităţii medicale, astfel că s-au strâns deja 58.000 de lei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net