Noul ambasador britanic: Investitorii au probleme cu numărul mare de ordonanţe de urgenţă

Ultima actualizare:

    Paul Brummell
Paul Brummell

Investitorii britanici în România i-au reclamat noului ambasador al Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, numărul mare de ordonanţe de urgenţă emise de Guvern, lipsa de claritate a legislaţiei şi instabilitatea acestei din urmă.

Diplomatul britanic a arătat, marţi, într-o conferinţă de prezentare a priorităţilor mandatului său în România, că anul trecut nivelul schimburilor comerciale dintre România şi Marea Britanie a atins 3,3 miliarde de euro, nivelul exporturilor româneşti în Marea Britanie fiind de 2 miliarde de euro.

Brummell a afirmat că piaţa românească este prea puţin cunsocută în Marea Britanie, în ciuda avantajelor legate de forţa muncă înalt calificată şi plasarea geografică foarte bună. În acest sens, guvernul britanic în colaborare cu Camera de Comerţ Româno-Britanică va demara un program pentru atragerea întreprinderilor britanice mici şi mijlocii pe piaţa din România.

Ambasadorul Marii Britanii a subliniat totodată că investitorii britanici i-au reclamat şi probleme ale mediului de afaceri din România, care ţin de numărul mare de ordonanţe de urgenţă şi de legislaţie.

„Investitorii au reclamat probleme legate de legislaţie, care uneori nu este foarte clară, de foarte multe ordonanţe de urgenţă şi au spus că ar fi mai bine pentru ei dacă ar avea o situaţie mai stabilă privind legislaţia şi regulile de business”, a declarat Paul Brummell.

Ambasadorul britanic a subliniat că şi în opinia sa o ordonanţă de urgenţă ar trebui folosită numai în situaţii de urgenţă. „Bineînţeles că este o decizie a Guvernului României, conform Constituţiei României, dar dacă e vorba despre o ordonanţă de urgenţă implică faptul că trebuie folosită numai în situaţii de urgenţă”, a spus ambasadorul.

Brummell are un mandat de patru ani în România, până în 2018, el fiind anterior ambasador al Marii Britanii în Turkmenistan şi Kazahstan, precum şi Înalt Reprezentant al Majestăţii Sale, Regina Elisabeta a II-a, în Barbados.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
lapte pixabay jpg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net