Nouă ne cereţi sute de acte, voi furaţi banii bolnavilor!

6_pozamare1515.jpg

Marian Burcea a fost arestat vineri; Bolnavii care aveau nevoie de îngrijiri la domiciliu erau refuzaţi de CASMB pe motiv că nu sunt bani
Citeste tot despre: 

Mai-marii asigurărilor de sănătate au fost arestaţi vineri. Am aflat atunci de la procurori cum şefii CNAS şi CASMB au furat banii bolnavilor şi i-au lăsat pe aceştia să moară. De cealaltă parte, noi suntem obligaţi să adunăm sute de hârtii şi ştampile pentru a beneficia de servicii medicale.

De când s-a înfiinţat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), se fură bani din conturile acesteia. Banii asiguraţilor! Între timp, bolnavii mor din lipsă de medicamente şi îngrijiri specializate. S-a ştiut întotdeauna că se fură, dar cine era să strige „Hoţul!, hoţii?” Iar nouă ne cer acte peste acte până ne aprobă un dosar medical, ne pun să facem zeci de drumuri pentru a beneficia de servicii medicale sau reţete, ne umilesc zi de zi în spitalele mizere. 

Şefii CNAS şi CASMB au fost arestaţi

Este cunoscut cazul prezentatoarei de la Prima TV, Magda Vasiliu, care, din luna mai, se află în Italia cu fiul său de 8 ani bolnav de cancer. S-a confruntat cu probleme serioase pentru a obţine un concediu medical, astfel încât să stea lângă micuţul ei. I s-au cerut toate actele posibile şi imposibile, a fost purtată de la un medic la altul şi de la o instituţie la alta. Văzând ce caracatiţă sufocă sistemul asigurărilor de sănătate, Magda a răbufnit: „Milioane de euro, iar bolnavilor li se cer acte peste acte, avize, adeverinţe, deşi nu cer nimic în plus faţă de ce li s-ar cuveni conform legilor (…) În timp ce funcţionari ai statului gândesc scheme şi construiesc reţele prin care să se îmbogăţească, bolnavii se chinuie, sunt umiliţi şi mor…Iar noi stăm impasibili şi sperăm să nu ni se întâmple nouă…ei bine, se poate întampla oricui”.

 Vineri, şeful CNAS Marian Burcea, care a fost demis între timp, a ajuns în arest preventiv. La fel şi alte 12 persoane, printre care managerul Direcţiei Relaţii Contractuale a Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), Ovidiu Munteanu, şi preşedintele CASMB, Lucian-Vasile Bara. Aceştia i-au ignorat complet pe bolnavii care aveau nevoie de îngrijiri medicale acasă şi au înregistrat dosare fictive, furând astfel aproape  trei milioane de euro din fondurile CASMB.

Loading...
 
 

Citește și

  • Magda Vasiliu se află în Italia cu băiețelul ei de doar 8 ani, care suferă de cancer. Cu toate că nu se află în țară, prezentatoarea știrilor este la curent cu tot cese întâmplă la noi și pe zi ce trece este mai dezamăgită de sistemul după care funcționează România. La aflarea veștii că șeful CNAS, Marian Burcea a fost reținut de procurorii DNA, acuzat de decontări de servicii medicale fictive, Magda Vasiliu a răbufnit.

  • marian burcea cnas retinut dna

    Marian Burcea, preşedintele Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) a fost reţinut de DNA în dosarul decontărilor fictive de servicii medicale la domiciliu, în care joi au fost făcute 50 de percheziţii, scrie news.ro.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1