Noua modă la tineri: tatuaje cu Arsenie Boca. Desenele pe piele cu temă religioasă sunt tot mai cerute în saloanele de tatuat

arsenie14-act-1.jpg

Foto: Transilvania Tattoo Ovidiu
Citeste tot despre: 

Românii sunt credincioşi fără doar şi poate. Unii stau cu nopţile la cozi la moaşte sau îşi transformă ­maşinile în mini-bisericuţe cu icoane. Alţii îşi umplu mâinile cu mătănii împletite sau îşi atârnă cruci la gât. Sunt însă şi români care preferă icoanele direct pe piele… pe viaţă.

Arhangheli, aripi de înger, rozarii, versete din Biblie, cruci, chipul Maicii Domnului sau cel al lui Iisus Hristos. Sunt doar câteva din tatuajele cu temă religioasă preferate de tinerii din România. Şi părintele Arsenie Boca a devenit operă de artă, după ce un bărbat din Mediaş a ales să-şi tatueze pe braţ chipul celui supranumit Sfântul Ardealului. Şi ca el sunt mulţi alţii.

arsenie24-act-2.jpg

Ionuţ Botez tatuează de la 16 ani
Foto: Sever Gheorghe

“Cele mai cerute tatuaje religioase sunt rozariile şi chipul Fecioarei Maria. Am avut un client care avea pe braţ o catedrală, câţiva îngeri şi chipul lui Iisus. A vrut şi un desen cu Fecioara Maria, mai stilizat, nu acea imagine din icoane pe care o ştim cu toţii. Tatuajul a durat în jur de şase ore, a fost alb-negru şi a costat în jur de 1.000 de lei. Unii optează pentru rugăciunile pe piele. De exemplu, un client şi-a tatuat «Tatăl nostru»”, ne-a spus artistul tatuator Ionuţ Alexandru Botez (26 de ani).

Cele mai căutate tatuaje rămân însă portretele. “Tehnica ne ajută să facem orice. Faci o fotografie la ce vrei tu şi apoi artistul poate imprima totul pe piele. Cele mai căutate rămân tatuajele de familie. Mulţi tătici îşi tatuează chipul copiilor”, ne-a mai spus Ionuţ.

Click! spune

Arsenie Boca (1910 - 1989) e considerat una dintre marile personalităţi ale ortodoxiei româneşti. A fost părinte ieromonah, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop. Mii de credincioşi îi vizitează mormântul de la Prislop, în fiecare an.

Uite ce modele religioase se mai poartă!

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1