Noua gafă a Vioricăi Dăncilă stârnește îngrijorare! Iată ce a declarat premierul

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă stârnește din nou amuzamentul tuturor, în urma declarațiilor sale Foto: Arhivă personală
Viorica Dăncilă stârnește din nou amuzamentul tuturor, în urma declarațiilor sale Foto: Arhivă personală

După o serie lungă de situații jenante, în care limba română (și nu numai) i-a dat de furcă premierului, a venit momentul unor noi declarații, care au fost, de asemenea, presărate cu „perle”.

În discursul ținut joi, 24 mai, ce avea ca scop deschiderea ședinței de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a confundat din nou anumiți termeni, greșeală din  care a reieșit o declarație destul de îngrijorătoare. În timp ce Viorica Dăncilă nu a mai urmărit textul pregătit pentru ședință, pe care îl citea de pe foaie, aceasta a încurcat puțin termenii și a afirmat, fără să vrea, că „putem spune pe scurt că reducem democrația”. Bineînțeles că prim-ministrul nu a dorit, de fapt, să susțină acest lucru, însă gravitatea declarației greșite a fost, din nou, subiect de amuzament pe internet.

Viorica Dăncilă și-a dat ulterior seama de greșeala comisă și a ținut să precizeze că termenul pe care a dorit, de fapt, să-l folosească ar fi fost „birocrația”, dorind să explice că guvernul are în vedere reducerea birocrației. Premierul a anunţat, astfel, că Executivul va adopta în şedinţă modificarea pachetului de legi privind achiziţiile publice, modificări care au fost făcute în baza consultărilor cu Comisia Europeană, conform Digi24.

„Aceste modificări au fost făcute pe baza consultărilor cu Comisia Europeană. Putem spune, pe scurt, că reducem democrația...reducem birocrația și reducem termenele. Cred că e foarte important acest lucru și cred că e așteptat de mulți români”, a fost momentul în care Viorica Dăncilă s-a încurcat. 

Cei care nu simpatizează PSD-ul au dezbătut cu amuzament, dar și cu îngrijorare, afirmația făcută, comentând intens asupra faptului că este posibil să fie o urmă de adevăr în spusele premierului.

.

Nu trece o zi fără o greșeală de exprimare 

Nu este prima dată când Viorica Dăncilă încurcă anumiți termeni sau face greșeli de exprimare. În cadrul unei conferinței de presă, de luni, susținută alături de comisarul european Corina Crețu, premierul le-a sugerat celor prezenți să facă un „exercițiu de imagine”, termenul ales fiind în mod cert unul nepotrivit, cel ce trebuia folosit în contextul dat fiind „imaginație”. De asemenea, cu o săptămână în urmă, în momentul în care a fost întrebată de cum ar reacționa în eventualitatea unei plângeri penale, prim-ministrul a confirmat că nu stăpânește limba română, făcând dezacorduri grave. „Orice om îi este teamă de o plângere penală”, a fost răspunsul Vioricăi Dăncilă. 

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net