Nouă bobocei de raţă au fost scoşi la suprafaţă

b16-act-2-boboci2-3col.jpg

Micuţii sunt acum în siguranţă
Foto: ISU Crişana
Citeste tot despre: 

Misiune complicată şi, deopotrivă, înduioşătoare a pompierilor militari din Oradea! Ei au salvat duminică un grup de boboci de raţă căzuţi într-un canal îngust de pe marginea şoselei de centură. Puii de raţă sălbatică alunecaseră prin orificiile de scurgere dintre dalele de beton.

Răţuştele năzdrăvane ajunseseră la ananghie! Nu mai puţin de nouă boboci au căzut duminică într-un canal îngust de pe Calea Aradului din Oradea şi păreau deja condamnaţi la pieire. Un trecător a auzit zgomot şi le-a văzut pe răţuştele prizoniere, aşa că a anunţat numaidecât autorităţile. 

“Ajunşi la locul indicat de apelant, pompierii au constatat că puii de raţă se aflau într-un canal de pe marginea şoselei de centură, căzând în interiorul acestuia prin orificiile de scurgere ale dalelor de beton ce-l acopereau”, explică maiorul Camelia Roşca, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana, pentru ebihoreanul.ro.

b26-act-1-boboci1-2col.jpg

Pompierii au demontat dalele de beton de pe marginea şoselei
Foto: ISU Crişana

Pompierii inimoşi şi-au suflecat mânecile şi au demarat operaţiunea de salvare a bobocilor. Pentru a ajunge la cele nouă răţuşte, pompierii, sprijiniţi de doi angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri Oradea, au început să îndepărteze mai multe dale, pe o suprafaţă de 800 de metri, apoi au izolat puii rătăciţi de mamă cu ajutorul unor accesorii, într-un perimetru bine delimitat. 

După această operaţiune migăloasă, pompierii au introdus apă din autospeciala de intervenţie, aducându-i astfel teferi la suprafaţă pe cei nouă boboci. După încheierea cu succes a ineditei misiuni, pompierii orădeni i-au transportat cu grijă pe micuţii gălăgioşi la Grădina Zoologică din Oradea, unde vor fi îngrijiţi cum se cuvine.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1