Norica Nicolai, dezlănțuită în Parlamentul European: „E nedemocratic ceea ce faceți”

Ultima actualizare:

    Norica Nicolai a luat poziție în favoarea autorităților de la București
Norica Nicolai a luat poziție în favoarea autorităților de la București

Parlamentul European a fost scena unor discuiții tensionate pe tema legilor justiției promovate de Guvernul României. În ședința din 7 februarie, comisarul european pentru Justiție Vera Jourova a „urecheat” autoritățile române pentru modul în care generează tensiuni în societatea românească prin aceste modificări legislative. Europarlamentarii români, în frunte cu Norica Nicolai, s-au dezlănțuit și au condamnat ingerința instituției europene în activitatea Parlamentului de la București.

Norica Nicolai, europarlamentar român din partea ALDE, a taxat intervenția comisarului european Vera Jourova, pe care a catalogat-o politicianistă. Nicolai a arătat că „îngrijorarea” manifestată de grupurile parlamentare europene este una de fațadă și că în realitate lor nu le pasă de viitorul României. Vera Jourova, comisar european pentru Justiție, a lansat un nou apel către parlamentarii români să reia dezbaterile referitoare la modificare legilor justiției și să asigure astfel independența sistemului judiciar din România. Comisarul a arătat că protestele de stradă din ultimul an ar fi trebuit să le arate oficialilor de la București că se îndreaptă în direcția greșită.

Europarlamentarul român

Norica Nicolai a taxat intervenția acesteia, pe care a catalogat-o politicianistă. „Discuția de astăzi este departe despre statul de drept, este o discuție politicianistă și îngrijorarea dumneavoastră nu-și are rostul decât prin prisma unui partizanat politic. Nu vreau să cred că prin această dezbatere doriți să împiedicați un parlament național să-și exercite principala lui prerogativă, aceea de a legifera. Pentru că ar fi nedemocratic și incorect”, a spus Nicolai.


    Comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, a fost ținta atacurilor europarlamentarilor români
Comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, a fost ținta atacurilor europarlamentarilor români

În cele 90 de secunde care i-au fost alocate, europarlamentarul român a taxat și modul în care anumite companii europene au fost protejate de instituțiile europene, în detrimentul statului romoân.

„Ce s-a făcut, doamnă comisar, când state membre care privilegiază dreptul companiilor lor de a da mită în România au dat mită în România? S-au închis dosarele pentru că nu conveneau unor interese economice ale unor state membre. Ne pare foarte rău, doamnă comisar, dar justiția se înfăptuiește cu bună credință, cu onestitate și cu corectitudine și numai de astfel de valori nu dați dovadă în dezbaterea de astăzi”, a mai spus Nicolai.

În cadrul dezbaterii au mai luat cuvântul Traian Ungureanu, Monica Macovei, Victor Bostinaru, Maria Grapini, Renate Weber, Mircea Diaconu și Cristian Preda.

Urmăriți mai jos câteva extrase din aceste discuții!

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net