În nord vin ploile de toamnă, iar sudul va fi la un pas de caniculă! Află cum va fi vremea până luni

Ultima actualizare:

    Anunţuri meteorologice
Anunţuri meteorologice

Toamna începe să câştige teren în faţa caniculei. Astfel, începând de sâmbătă, o mare parte din teritoriul ţării va fi acoperit de nori şi, local, se vor înregistra căderi de precipitaţii.

Sâmbătă, întreaga regiune de nord-vest a ţării îşi ia la revedere de la vară şi se pregăteşte de capriciile toamnei. În aceste regiuni, norii se tot adună şi aduc ploi pe parcursul zilei. În celelalte regiuni, temperaturile rămân mult mai ridicate decât cele normale pentru mijlocul lunii septembrie: Peste zi, soarele încălzeşte regiunea de sud şi sud-est a ţării şi abia spre seară apar câţiva nori purtători de ploi, dar izolate.

Temperaturile maxime nu mai depăşesc 18, 20 de grade în Banat, însă ajung până la 33, 34 de grade în estul Munteniei, unde observăm că vom fi la un pas de caniculă.

În Bucureşti, vara nu se dă dusă şi va încălzi oraşul şi astăzi.. Vremea va fi din nou caldă, cu soare în cea mai mare parte a zilei. Spre seară, cerul se va acoperi de nori, când sunt aşteptaţi şi câţiva stropi de ploaie. Amiaza va aduce nu mai puţin de 32 de grade, iar presiunea atmosferică va fi în creştere, de la valoarea de 751 mm Hg.

Duminică, răcirea vremii cuprinde toate regiunile şi temperaturile devin cele normale pentru anotimpul de toamnă, de la 20, 22 de grade în nordul Moldovei şi în depresiuni până la 28 în sud-estul extrem. Totodată, se aşteaptă înnorări şi ploi sporadice în Muntenia, Oltenia, sudul Banatului şi al Transilvaniei, precum şi în zonele de munte, iar în sud-est vântul prinde forţe. În celelalte regiuni soarele este mai generos, iar norii mai puţini.

În Bucureşti, duminică, sunt înnorări şi nu lipsesc condiţiile pentru ploaie slabă, iar vântul de est prinde putere. Prin urmare, temperatura aerului, în scădere faţă de zilele precedente, nu va mai depăşi valorile de 25, 26 de grade, normale, de altfel pentru jumătatea lunii septembrie.

Luni, temperaturile se situează în jurul celor normale pentru această perioadă a anului, între 21 şi 28 de grade pe tot cuprinsul ţării. Vor fi înregistrate ploi temporare, în general slabe cantitativ, pe alocuri în sudul ţării şi la munte şi numai izolat în celelalte regiuni. Vântul rămâne moderat în majoritatea regiunilor.

În Bucureşti, luni, vor fi înnorări, vântul va sufla moderat, dar probabilitatea de ploaie creşte abia după căderea nopţii. Prin urmare, maxima termică a zilei atinge 26, 27 de grade.

Până la jumătatea săptămânii care urmează vom avea parte de temperaturi apropiate de cele normale pentru mijloc de septembrie, la amiază termometrele vor indica între 22 şi 29 de grade. Ploile sunt şi ele prezente, la nivel local, în majoritatea regiunilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
balcoanele solare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net