Noii miniştri PSD, la mâna președintelui Iohannis. Astăzi se decide

Ultima actualizare:

    Propunerile sunt: Paul Stănescu - ministru al dezvoltării regional, Felix Stroe - ministru al transporturilor şi Marius Nica - ministru delegat pentru fondurile europene
Propunerile sunt: Paul Stănescu - ministru al dezvoltării regional, Felix Stroe - ministru al transporturilor şi Marius Nica - ministru delegat pentru fondurile europene

Prim-ministrul Mihai Tudose va trimite în cursul zilei de astăzi (16 octombrie) la Palatul Cotroceni propunerile de numire a noilor miniştri votaţi săptămâna trecută de conducerea PSD. Propunerile sunt: Paul Stănescu - ministru al dezvoltării regionale, Felix Stroe - ministru al transporturilor şi Marius Nica - ministru delegat pentru fondurile europene.

Afăm astăzi (16 octombrie) cine vor fi noii miniștri din cabinetul Tudose. Președintele Iohannis  va semna sau nu propunerile PSD. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că nu va participa la ceremonia de depunere a jurământului.

”Nu vreau să mă duc la Cotroceni decât după alegerile prezindenţiale pentru că nu mai cred în neimplicarea politică a preşedintelui. Nu e un moft. Dacă vrea să vorbească de PSD să se facă membru. Altfel îl rog să nu mai vorbească despre PSD", a spus Dragnea, citat de adevarul.ro.

El s-a arătat deranjat de declaraţiile făcute de preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că în politică nu funcţionează prezumţia de vinovăţie, aşa cum funcţionează în justiţie, ci că pentru un politician care merge în faţa poporului contează integritatea, adică să nu fie suspectat de nimic. 

Paul Stănescu, liderul PSD Olt, este propunerea pentru conducerea Ministerului Dezvoltării şi pentru postul de vicepremier, în locul lui Sevil Shhaideh, Felix Stroe, preşedintele PSD Constanţa, este propus pentru Ministerul Transporturilor, în locul lui Răzvan Cuc, iar Marius Nica este propus să preia conducerea Ministerului Fondurilor Europene în locul Rovanei Plumb, a anunţat liderul PSD, la finalul şedinţei de vineri a Comitetului Executiv al PSD.

Cer fac miniștri demisionari

Fostul vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, a devenit consilier de stat al premierului Tudose, iar Rovana Plumb va prelua postul de preşedinte al Comisiei de afaceri europene din Camera Deputaţilor, unde îl va înlocui pe Victor Ponta, care nu mai este membru PSD.

Miniştrii Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb şi-au dat demisiile joi seară, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, după ce premierul Mihai Tudose anunţase cu câteva zile înainte că membrii Guvernului care au probleme penale vor fi remaniaţi.

Cine sunt noii miniștri propuși de PSD

Paul Stănescu, propus la Ministerul Dezvoltării, are 60 de ani, este senator, absolvent al Facultăţii de Agronomie din Craiova şi al unui curs de management economic, a fost pe rând, din 1982, când a terminat facultatea, director al Fabricii de conserve Caracal, director al IAS Studina, director Agromec Vişina şi preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, funcţie pe care a deţinut-o timp de două mandate.

Felix Stroe, propunerea PSD pentru Ministerul Transporturilor, fost comandant de nave de război, conduce de 14 ani Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa. El are dublă cetăţenie, română şi moldovenească, şi conduce filiala PSD Constanţa din 2015, după demisia lui Radu Mazăre.

Marius Nica, propus şi votat, vineri, în şedinţa Consiliului Naţional al PSD pentru a prelua conducerea Ministerului Fondurilor Europene, în locul Rovanei Plumb, a mai deţinut acest portofoliu în perioada martie-noiembrie 2015, până la demisia lui Ponta din funcţia de prim-ministru, el fiind cunoscut drept un apropiat al Rovanei Plumb.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net