În noiembrie, începe Start Tech Innovation. Programul va finanța firmele nou înființate cu 200.000 de lei

Ultima actualizare:

    Programul Start Tech Innovation va finanța cu 200.000 de lei în jur de 7.000 de noi afaceri inovative
Programul Start Tech Innovation va finanța cu 200.000 de lei în jur de 7.000 de noi afaceri inovative

În noiembrie, începe Start Tech Innovation, succesorul Start-Up Nation. Programul de finanțare nerambursabilă pentru intreprinderile mici și mijlocii nou înființate a fost cerut printr-o petiție de ONG-uri. Guvernații au luat decizia să răspundă la cererile anteprenorilor și în contextul în care șomajul a tot crescut pe fondul pandemiei.

Secretarul de stat de la Ministerul Economiei, Liviu Rogojinaru, a anunțat într-o intervenție telefonică, în cadrul unei emisiuni la radioul public, că Guvernul are în vedere să lanseze în noiembrie Start Tech Innovation, succesorul Start-Up Nation.  

”Încercăm să dăm drumul la Start-Up, pentru că știm foarte bine că este nevoie de acești bani, ca să creeze firme noi, inovative, care pot să ducă mai departe economia Romaniei”, a declarat Rogojinaru.

Prin Start Tech Innovation, Guvernul le va oferi firmelor nou înființate 200.000 lei nerambursabili. Pentru sesiunea din 2020 a programului se vor acorda finanțări pentru aproximativ 7.000 de firme.

Deocamdată, autoritățile nu au publicat grila de evaluare și condițiile de participare. Peste 350 de asociații și firme au depus o petiție la Ministerul Economiei, la începutul acestei luni, în care solicită repornirea programelor de finanțare nerambursabilă pentru intreprinderile mici și mijlocii, printre care și Start-Up Nation.

Programele de redresare economică, cerute prin petiții

„Am inițiat acest demers, practic o petiție ce a strâns până la momentul depunerii sale la Ministerul Economiei, pe 9 septembrie, peste 350 de semnături din partea mai multor asociații și firme de profil și peste 1.200, dacă luăm în calcul și persoanele fizice care au semnat-o. Am inițiat acest demers, deoarece considerăm că este o problema serioasă creșterea ratei șomajului în România. După cum a anunțat INS, avem peste 484.000 de șomeri la nivel național, cea mai mare rată a șomajului din ultimii ani”, a declarat George Velcea, inițiator al demersului.

Începe a treia ediție a Start-Up Nation

Primele două ediții ale Start-Up Nation au creat cel puțin 64.000 de locuri de muncă, iar Guvernul a reușit să strângă din taxe, impozite și activitatea economică desfășurată de societăți de aproape două ori suma investită în firmele care au primit fondurile nerambursabile.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/petitie-pentru-locuri-de-munca-somajul-crescut-ingrijorator-ultimele-luni

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net