«Noi tot vom circula cu maşinile de Bulgaria»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mai-marii din Ministerul de Interne vor să le interzică românilor să mai circule cu maşini cu numere de Bulgaria mai mult de 30 de zile. Băieţii deştepţi, însă, s-au gândit deja cum să fenteze legea. Vor înmatricula autoturismele pe firme bulgăreşti şi se vor trece ca utilizatori în cartea vehiculului.

Nimic nu-i sperie pe români. Nici măcar legile! Ştiu că de multe ori sunt făcute după ureche şi că le pot fenta. Aşa se va întâmpla şi cu Ordonanţa de Urgenţă privind circulaţia pe drumurile publice, care, odată adoptată, îşi propune să le interzică şoferilor să mai circule cu maşini înmatriculate în alte ţări, mai mult de o lună. Pentru că actul normative, care se află în dezbatere publică, se referă doar la persoanele fizice, descurcăreţii au găsit deja o portiţă de salvare.

"Viitoarea lege spune că bulgarul, persoană fizică, nu mai poate să facă contract de comodat cu românul. Însă noi le vom înmatricula pe firme, întrucât legea ne permite. Spune clar că e în regulă dacă utilizatorul apare în  actele maşinii. Aşa că noi vom trece utilizatorul român direct în cartea de identitate a vehiculului. Oricum, majoritatea maşinilor au fost înmatriculate în Bulgaria în acest fel, aşa că şoferii nu vor fi afectaţi în nici un fel ", ne-a explicat reprezentatul unei firme ce se ocupă cu înmatriculările în ţara vecină.

Românii se ţin tare şi spun că nu-şi vor aduce maşinile în ţară. La ce taxe aberante avem, impozitele de la bulgari sunt curat chilipir. "M-ar fi costat 2.000 de euro să înmatriculez acest junghi de maşină în România. La bulgari am rezolvat problema cu 300 de euro", ne-a spus  Daniel Stanciu, un şofer bucureştean de 38 de ani.

simeon stalpnicul png

În momentul de faţă, 160.000 de autoturisme au numere străine, dintre care 70.000 de Bulgaria şi restul de Italia, Spania şi Marea Britanie. Odată cu introducerea noii legi, autorităţile aveau de gând să limiteze accesul acestora pe drumurile patriei, mai ales că în caz de accident cu o astfel de maşină e greu să-ţi mai recuperezi paguba pentru că nu dai de proprietar.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net