Noi informații despre crima din Piatra Neamț. Fata care l-a ucis pe presupusul violator, cercetată în libertate

Ultima actualizare:

    Anchetatorii urmează să stabilească dacă fata a ucis în legitimă apărare sau nu
Anchetatorii urmează să stabilească dacă fata a ucis în legitimă apărare sau nu

Fata în vârstă de 16 ani care a omorât un bărbat, despre care spune că ar fi încercat s-o violeze într-un apartament din piatra neamț va fi cercetată în libertate. În prezent, ea este internată într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) unde primeşte consiliere după şocul prin care a trecut.

Tânăra va fi cercetată în stare de libertate după crima pe care a comis-o în apartamentul din Piatra Neamţ, acolo unde a înjunghiat un bărbat despre care a povestit că a sechestrat-o şi a încercat să o violeze, scrie antena3.ro

Crima din Piatra Neamț. Filmul evenimentelor

Totul s-a întâmplat în noaptea de 16 spre 17 august în jurul orei 01.00. Tânăra a ajuns în apartamentul închiriat de brașoveanul Lucian Mercea (41 de ani)  pentru a discuta despre un posibil job pe care acesta i-l promisese. Potrivit unor surse, fata ar fi fost ademenită în locuinţă după ce l-a cunoscut pe bărbat pe o reţea de socializare. 

Odată ce s-a văzut singur în casă cu adolescenta, bărbatul a închis ușa cu cheia și i-a cerut fetei să întrețină relații sexuale. Adolescenta l-a refuzat și a încercat să fugă, dar ușa era blocată. Pentru că brașoveanul a insistat, fata a pus mâna pe un cuţit şi l-a înjunghiat mortal. Apoi, a sunat la 112 și i-a spus operatorului ce s-a întâmplat. A relatat că este sechestrată într-un apartament, fără a putea preciza în ce cartier, că nu poate deschide uşa, pentru că nu ştia unde era ascunsă cheia şi că l-a înjunghiat pe proprietar deoarece acesta încercase să o violeze. 

Anchetatorii au reuşit să localizeze telefonul adolescentei, apoi apartamentul în care se afla. 

În casă,  fata a fost găsită în stare de şoc și a primit îngrijiri medicale, dar pentru victimă nu s-a mai putut face nimic. 

Victima ar fi suferit de depresie

Unul dintre prietenii bărbatului ucis, spune că acesta suferise o cădere psihică în urmă cu o lună și că îl rugase să-i trimită nişte bani pentru medicamente. Era supărat că fusese înşelat la vânzarea unei mașini. Nu crede că Lucian ar fi fost în stare de o asemenea faptă, îl ştia ca fiind un om calm, muncitor, care făcea transport de persoane. Îi vine greu să creadă că s-ar fi încurcat cu o minoră de 16 ani.

Fata era fugită de acasă

Ulterior avea să se afle că tânăra era din comuna Dochia şi că fugise de acasă. Încerca să-şi găsească un loc de muncă, prilej cu care l-a cunoscut pe bărbatul din Piatra Neamţ, care s-a oferit să o ajute. Părinţii fetei spun că nu ştiau ce face minora, că a plecat de o săptămână de acasă la o verişoară. Le-au spus anchetatorii ca asupra ei ar fi fost găsită o sumă mare de bani deși familia este săracă. Anchetatorii urmează să stabilească acum dacă fata l-a ucis pe bărbat în legitimă apărare sau nu.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net