Noi informații în cazul morții sudentei din Uganda. A fost răpusă de o insuficieță cardio-respiratorie. Părinții nu pot veni să-i ridice trupul

Ultima actualizare:
Studenta din Uganda îi scrisese unui prieten cum se simte
Studenta din Uganda îi scrisese unui prieten cum se simte

Ancheta avansează în cazul decesului studentei din Africa, într-un cămin din Timișoara, despre care presa locală spune că ar fi nepoata de soră a președintelui Ugandei. Legiștii urmează să finalizeze raportul necropsiei care ar putea furniza date importante despre cauza morții Mercy Kajuma Birungi. Momentan se știe că a murit din cauza unei insuficiențe cardi-respiratorii. Din păcate, părinții fetei nu pot ajunge în România pentru a lua trupul neînsuflețit.

Tânăra Mercy Kajuma Birungi (24 de ani) era studentă la master în anul întîi la Facultatea de Științe Economice a Unirversității de Vest din Timișoara. Era bursieră venită la un program de studii în limba engleză în specialitatea relații internaționale. Potrivit informațiilor obținute de știrileprotv.ro, tânăra stătea singură în cameră și era printre puținii străini rămași în România, odată cu izbucnirea epidemiei de coronavirus.

Până în acest moment se știe doar că studenta din Uganda a murit pe 25 aprilie, în camera sa de cămin. A fost găsită căzută jos, lângă calorifer. Potrivit primelor date oferite de medicii legiști, o insuficiență respiratorie i-a adus sfârșitul. Însă nu s-a aflat ce a determinat oprirea inimii fetei, mai ales că este vorba despre o persoană tânără care nu era cunoscută cu boli. Urmează analize amănunțite de laborator care ar putea aduce lumină în acest caz.

Pe trupul ei nu au fost găsite urme de violență iar testul pentru Covid-19 a ieșit negativ, potrivit Tion.ro.


    Studenta din Uganda îi scrisese unui prieten cum se simtefoto: captură Știrile PRO Tv
Studenta din Uganda îi scrisese unui prieten cum se simtefoto: captură Știrile PRO Tv

Duminică, fata s-a simțit rău. Avea febră și tușea. A chemat ambulanța, însă a indicat o adresă greșită. Echipajul a ajunsl până la urmă la ea. A fost consultată și i s-au administrat niște injecții. În ciuda faptului că se simțea rău, tânăra a semnat însă, că refuză să fie dusă la spital. I-a mărturisit, prin mesaje, unui prieten, că medicii au întrebat-o și de simptome specifice Covid-19, apoi nu a mai răspuns la telefon, iar prietenii ei din Uganda s-au alarmat. A doua zi, au contactat autoritățile de la noi.

În caz a fost întocmit un dosar penal in rem, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Până la sosirea raportului medic-legal, polițiștii și procurorii audiază toate persoanele care ar fi putut avea legătură cu fata. Familia tinerei Mercy Kajuma Birungi nu poate veni deocamdată în România să-i ridice trupul, din cauza restricțiilor impuse de starea de alertă.

Citește și: 

Nepoata președintelui Ugandei, găsită moartă într-un cămin studențesc din Timișoara

image
image
image
image
image
image
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net