Noi detalii șocante: Mihai Pleșu le-a vândut droguri și polițiștilor

Ultima actualizare:

    Mihai Pleșu a fost filat de polițiști și ofițeri SRI timp de șapte luni
Mihai Pleșu a fost filat de polițiști și ofițeri SRI timp de șapte luni

Mihai Pleșu a fost filat luni de zile, iar ofițeri sub acoperire au intrat pe filiera reței de traficanți de droguri. S-au dat drept consumatori și au reușit să procure marfa chiar de la fiul fostului consilier prezidențial. Astfel că probele de la dosar sunt indubitabile, spun oamenii legii.

Mihai Pleşu (47 de ani) era urmărit de procurorii DIICOT încă din toamna anului trecut. Ba chiar, au infiltrat doi ofițeri sub acoperire care au cumpărat droguri de la el. Șapte luni a durat ancheta și filajul.

Totul a pornit de la un bărbat din Iași, consumator înrăit. L-au urmărit pe acesta să vadă cine îi vinde canabisul. Bărbatul ajungea mai mereu la București, unde s-ar fi întâlnit cu Mihai Pleșu.

Pentru a avea mai multe informații, procurorii DIICOT au mers mai departe și au introdus în schemă doi polițiști acoperiți. Au cumpărat de la el și au văzut îndeaproape cum funcționa rețeaua.

Mihai Pleșu, în timp ce era pus la pământ de mascați
Mihai Pleșu, în timp ce era pus la pământ de mascați

Mihai Pleșu vindea canabis cu 60-70 de lei gramul

Vindea canabis cu 60-70 lei gramul. În plus, au fost interceptați. Mihai Pleșu vorbea frecvent cu un alt membru al rețelei, Victor Foca, dar într-un limbaj codificat, spun surse judiciare.

Știau că ar putea fi prinși și încercau să lase cât mai puține urme. Pe lângă marijuana, la petrecerile din cluburi scoteau la vânzare pastile de ecstasy sau cocaină.

Mascații au intrat peste Mihai Pleșu săptămâna trecută

Când au strâns probe suficiente, oamenii legii au intrat peste capii rețelei. Asta s-a întâmplat pe 29 martie, când casa lui Mihai Pleșcu a fost invadată de mascați. Acolo au găsit o adevărată cultură de canabis.  

Cu toate acestea, cea mai mare parte din marfă ar fi provenit de la un cetăţean britanic care are o iubită în România. Apoi, Pleşu şi partenera lui de viață lui le-ar fi împărţit.

Mihai Pleșu avea cultură de canabis în casă
Mihai Pleșu avea cultură de canabis în casă

În total, de la cele opt percheziţii făcute în Bucureşti şi Iaşi, ofițerii au ridicat o jumătate de kilogram de canabis, pastile ecstasy, ciuperci halucinogene, dar şi ustensile folosite la cultivare, cântare electronice, grindere pentru mărunțit.

Fiul fostului consilier prezidențial a fost reținut, dar lăsat apoi în libertate, după ce judecătorii l-au plasat sub control judiciar.

Mihai Pleșu a recunoscut că se droghează de 30 de ani

În timpul audierilor, bărbatul a recunoscut că se droghează de 30 de ani, pentru că stupefiantele îl ajută să se relaxeze. Însă a negat că face și trafic. Acesta, dar și iubita lui ar fi fost sub efectul drogurilor şi în faţa procurorilor, iar femeia chiar ar fi alăptat în acea stare.

”Am să-i dau în judecată pe procurori pentru că mi-au distrus viața. Eu fac terapie prin artă cu copiii. Ce părinte își va mai aduce acum copilul la mine?”, a declarat Mihai Pleșu la ieșirea din arest.

Pe de altă parte, avocata sa, Sandra Grădinaru, a spus că procurorii nu au nici o dovadă că Mihai este traficant și că în cele șapte lui de cercetări nu au strâns nimic la dosar.

Pleșu este restaurator de artă şi în 2017 şi-a tatuat pe tot spatele un desen specific grupării mafiote Yakuza. Pe lângă pasiunea pentru tatuaje, bărbatul mai este pasionat de TIR cu arcul. Este proprietarul unei galerii de artă şi al unui magazin de arcuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net