Noi amănunte în dosarul spirtului ucigaș. Cei trei suspecți arabi sunt acuzați că au omorât 18 oameni

spirtul_ucigas-iasi.jpg

Acesta este spirtul ucigaș
Acesta este spirtul Sante despre care procurorii spun că Foto: observatornews.roa băgat în mormânt 18 oameni
Foto: observatornews.ro
Citeste tot despre: 

Vă mai aduceți aminte de spirtul ucigaș? Dawoud Abdel Nabi Ali zis”Zaher”, Ahmed Fuad și Dawoud Abdul Satar, zis “Abed”, cei trei cetățeni de origine arabă care au vândut spirtul contrafăcut au primit încă 30 de zile de arest. Procurorii au cerut schimbarea încadrării și sunt pregătiți să dovedească că lichidul ucigaș a băgat în mormânt 18 oameni.

În intervalul 15-24 aprilie s-a înregistrat decesul mai multor persoane ca urmare a folosirii sau ingestiei de alcool sanitar contrafăcut.“După declararea pandemiei și a stării de urgență, în prima decadă la lunii aprilie, inculpații au luat hotărârea de a contraface alcool sanitar. Într-un spațiu închiriat pe raza comunei Dobroiești, din Ilfov, au preparat o soluție care să imite alcoolul sanitar, având în compoziție alcool metilic în cantități mari. Au oferit și livrat reprezentanților unei firme din Iași mai multe baxuri cuPET-uri a câte 500 ml pe care erau afișate etichete inscripționate «Alcool sanitar Sante Med»”, declara în luna iunie pentru bzi.ro, Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

ancheta-iasi-spirt.jpg

Polițiștii au făcut exhumări pentru a descoperi câți ieșeni au fost uciși de spirtul contrafăcut
Ancheta a inclus exhumări și reconstituiri pentru a descoperi câți ieșeni au fost răpuși de spirtul contrafăcut
Foto: captură bzi.ro

Cele trei persoane au fost reținute în primă fază de procurorii ieșeni pentru acuzațiile de ucidere din culpă în formă agravată, înșelăciune și falsificarea sau substituirea de alimente sau alte produse. Inițial au fost înregistrate cinci decese, apoi încă cinci, pentru ca procurorii să contabilizeze deja 18 cazuri de moarte datorată consumului de spirt contrafăcut, de fapt alcool metilic pur. În Iași, spirtul contrafăcut a fost distribuit de Ciprian Barticel, un comerciant local care a susținut că nu ar fi știut că marfa pe care a procurat-o este contrafăcută.

spirt-ucigas-iasi-1.jpg

Primele decese au fost în localitatea Stolniceni Prăjescu
În această casă din localitatea Stolniceni Prăjescu stătea prima victimă a spirtului ucigaș

Cum au murit băutorii de spirt de la marfa contrafăcută

 

Persoanele decedate în dosarul spirtului ucigaş consumau acest tip de băutură de mai mulţi ani. Potrivit bzi.ro, ancheta procurorilor a relevat că toate victimele erau”prietene”cu spirtul pentru că era o băutură ieftină şi producea efecte mult mai dure și mai rapide decât alte băuturi alcoolice. Iniţial, au intrat la bănuieli medicii de la Institutul de Medicină Legală Iaşi, care au primit inițial trei cadavre din aceeaşi comună, respectiv Stolniceni Prăjescu. Legiştii au primit alte două cadavre, iar în urma autopsierii, medicii şi-au dat seama că au decedat ca şi primii trei, adică intoxicaţie cu metanol. Potrivit unor surse din anchetă, persoanele decedate au vârste între 45 şi 55 de ani.

 

Citiți și

 

Anchetă în cazul spirtului contrafăcut la Iași. Se fac necropsii direct în cimitire!

 

Doi cetăţeni străini, arestaţi la Iaşi după ce ar fi pus în vânzare spirtul contrafăcut

Loading...

Citește și

  • barbat in catusi

    Doi cetăţeni străini au fost arestaţi, luni seară, 4 mai, de magistraţii ieşeni, după ce zece persoane din judeţul Iaşi au murit după ce au consumat spirt medicinal contrafăcut, care conţinea alcool metilic.

  • folosire spirt arsuri rani sfaturi

    Alcoolul metilic (spirtul medicinal sau alcoolul sanitar) este o soluție pe bază de alcool etilic 70%, care se utilizează pentru uz extern, acționând ca antiseptic împotriva bacteriilor. Trebuie să știi, însă, că spirtul nu poate fi folosit la întâmplare, ci în funcție de natura rănii sau necesitate. În cele ce urmează, îți prezentăm câteva mituri în ceea ce privește utilizarea alcoolului medicinal!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1